Markerer avslutning for den sørsamiske bokbussen

Skrevet av Hedda Hiller
14.11.2019 06:00 - OPPDATERT 14.11.2019 17:02

Gærjah blir tatt ut av drift ved årsskiftet.

Nordland fylkesbibliotek inviterer til markering av avslutning for driften av Gærjah på Sijti Jarnge - samisk kultur-og utviklingssenter i Hattfjelldal.

Markeringen for slutten for den sørsamiske bok - og kulturbussen holdes 12. desember i år. Bussen har vært i drift i 23 år.

– Bokbussen har sin siste rutekjøring nå i høst, og ved årsskiftet blir driften dessverre lagt ned. Bussen har vært en viktig og synlig sørsamisk kulturbærer siden 1995, og derfor ønsker vi å sette et verdig punktum for mange års meningsfullt virke, sier fylkesbiblioteksjef Anita Munch Kulseth.   

Selv om driften av bokbussen nå legges ned, kommer Nordland fylkesbibliotek til å fortsette jobben med å formidle samisk kultur og litteratur.

– Det samiske perspektivet vil fortsatt stå sterkt hos oss, og de som ønsker det vil fortsatt ha muligheten til å låne bøkene de tidligere fant i bokbussen på sitt lokale folkebibliotek, sier Anita Munch Kulseth. 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.