Nordlandsbenken, dersom meningsmålingen var valgresultatet (øverst f.v.): Mona Nilsen (SV). Willfred Nordlund (Sp), Siw Mossleth (Sp), Bjørnar Skjæran (Ap). Nede f.v.: Dagfinn Olsen (Frp), Moa Nilsen (Ap), Bård Ludvik Thorheim (H) og Marianne D. Kvensjø (H). I tillegg kan et utjevningsmandat komme inn.

Måling: Ap haler kraftig innpå Sp

Vårens måling pekte mot en knusende Sp-seier i Nordland. To måneder senere har Ap spist opp mer enn halvparten av forspranget.

Det er en målingen utført av Norstat for NRK Nordland som viser at Senterpartiet er klart størst i Nordland, knappe tre måneder før Stortingsvalget. Men det forspranget som partiet hadde til Ap i målingen i april, er mer enn halvert:

Sp oppnår 26,1 prosent i juni-målingen, mot 28,1 i april-målingen; en tilbakegang på 2,0 prosentpoeng. 

Ap oppnår 21,7 prosent i den ferske målingen, mens man oppnådde 18,5 prosent i april. En fremgang på 3,2 prosentpoeng for Bjørnar Skjæran & co, med andre ord.

Differansen mellom de to største partiene i Nordland har dermed krympet fra 9,6 prosentpoeng i april til 4,4 prosentpoeng nå. 

For de øvrige partiene viser tallene svært små endringer, sammenlignet med april-målingen.  

Dersom valg-resultatet i september blir lik resultatet fra denne målingen, vil både Sp, Ap og Høyre ende opp med to representanter hver på Stortinget, mens Frp og SV får inn ett mandat hver. SV og Mona Fagerås er dermed inne på sikker plass også i denne målingen, på tampen av en periode der SVs plass på Nordlandsbenken kom som følge av utjevningsmandat (i denne målingen er ikke utjevningsmandatene  fordelt).

Partimåling, Nordland, juni 2021

Måling juni 2021 sammenlignet med april 2021

(Fortsetter under tabellen)

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
--------------

Måling juni 2021 sammenlignet med Stortingsvalget 2017

* SV har inneværende periode utjevningsmandatet, som ikke er "delt ut" i denne målingen

* 600 respondenter har blitt ringt opp i målingen i Nordland, utført av Norstat for NRK

* 3-prosenten som har oppgitt at de vil stemme på "andre" er fordelt slik: Ukjent liste 2 stemmer og Liberalistene 1 stemme

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.