HSB Cup på Ytteren stadion lørdag 8. juni 2019. Foto: Kristian Rødvand

Kippermocupen avlyst - Mosjøen IL mister sin største inntektskilde

Skrevet av Kristian Rødvand, Roger Marthinsen
25.04.2020 17:24 - OPPDATERT 27.04.2020 06:02

Kippermocupen er avlyst i år. Det samme er Polarsikelcupen og en rekke andre turneringer. – Trist, men ikke uventet ,sier turneringsleder Håkon Stenersen.

For noen uker siden ble det vedtatt et forbud mot idretts- og kulturarrangementer som ikke kan ivareta kravet om to meters avstand, eller grupper på maks fem mennesker, frem til 15. juni. I dag ble det klart at forbudet forlenges frem til 1. september for arrangementer med over 500 personer. Dette informerte kulturminister Abid Raja om i dag, lørdag.

Dette betyr at en rekke festivaler og idrettsarrangement blir avlyst, der i blant Mosjøen ILs store turnering Kippermocupen. Det var en tung beskjed å få for turneringsleder Håkon Stenersen.

– Først og fremst er det jo bare trist, men samtidig var det jo ikke uventet. Vi har forberedt oss som om det skulle bli turnering, vi har vært nødt til å planlegge ut i fra det, men samtidig har vi vært såpass realistiske at vi har skjønt at deg går den andre veien, sier han til Vefsn No

– Vi er ikke de eneste det går ut over, hverken i idretten eller i næringslivet generelt, alle blir jo berørte. Det er tragisk, men det er sånn det er og man må bare gjøre det best ett av det. Men det er klart det er dramatisk for oss å miste vår største og viktigste inntektskilde. 

Stenersen regner med det må tas grep framover for å holde økonomien flytende fram til en potensiell ny turnering neste år.

– Akkurat nå må vi fordøye det litt, så skal vi finne ut hva vi gjør videre. Vi er gjort det vi kan gjøre foreløpig, permittert alle ansatte og spart de kronene vi har kunnet spare. Mest sannsynlig må vi gjøre flere tiltak for å komme i mål.

Han ser fram til den dagen fotball-aktivitetene kan nærme seg normalen igjen.

– Det blir spennende å se når de åpner opp såpass at vi kan spille fotball igjen i  det store og det hele. Dette er kjedelig i et folkehelseperspektiv, det er jo mange som har fotballen som friste og sosial arena, så det er viktig å få den opp og gå igjen, sier Stenersen.

– Vi har åpnet opp for de som er 13 år og oppover så dem får holde det litt i gang, men vi må følge retningslinjene og da er det  jo ikke allverden man kan få gjort. Det skal bli godt når ballen får rulle litt på matta igjen. Vi får som sagt bare gjøre det beste ut av det.

[annonse]
 

MED SORG OG SKUFFELSE

Celsastafetten har allerede bekreftet at man avlyser årets arrangement, som skulle gått av stabelen 6. juni. Samme helga, 5.-7. juni, skulle også en Polarsirkelcupen blitt arrangert. Dette er ei ny turnering der B&Y ILs HSB Cup og Selfors ULs SpareBank 1 Nord-Norge 3v3 cup er slått sammen. Bossmo & Ytteren ILs Rolf Åge Ramberg bekrefter overfor Rana No at arrangementet er avlyst.

– Det blir dessverre ikke i år. Vi forbereder oss til cup i 2021, sier Ramberg. 

Også Nord-Norges største fotballturnering, Kippermocupen i Mosjøen, er avlyst. Denne turneringa skulle arrangeres helga 19.–21. juni. Og både Norway cup, som skulle gjennomføres 26. juli-1. august, og Skandia cup som skulle arrangeres 20.-27. juni, er avlyst.

To andre turneringer som pleier å trekke mange lag fra Rana og Nord-Helgeland er Lappland Soccer Cup og Umeå Fotbollsfestival. Her bekrefter arrangørene Lycksele IF og Mariehem SK at 2020-utgavene av disse populære turneringene, er avlyst.

Lappland Soccer Cup skulle etter planen blitt arrangert 26.-28. juni, mens Umeå Fotbollsfestival skulle gjennomføres 23.-26. juli.

– Det er med stor sorg vi har tatt beslutningen. Men merk dere helgen 2.-4. juli 2021 – da håper vi igjen å kunne skape en stor fotballfest i Lycksele, skriver arrangøren av Lappland Soccer Cup på sin hjemmeside. 

– Det er med enorm sorg og skuffelse styret i Mariehem SK må informere at 2020-utgaven av Umeå Fotbollsfestival ikke kan gjennomføres. Den rådende pandemien gjør det umulig å samle tusenvis med spillere, ledere, dommere og tilskuere fra flere deler av Europa. Vi behøver imidlertid alle å hjelpe til med å redusere spredningen av smitte, og i dette livsviktige arbeidet skal også Umeå Fotbollsfestival gjøre sitt, skriver Mariehem SK på sin hjemmeside.

I tillegg til at disse turneringene må avlyses er det også avgjort at det denne sesongen ikke kommer til å bli gjennomført NM for J16/G16 og J19/G19. 

Bodø Cup, som også pleier å trekke svært mange lag fra Helgeland, skal etter planen arrangeres 28.-30. august. Her skal turneringsledelsen drøfte hva man nå skal gjøre med årets arrangement, i et møte rett etter helga. 

Torsdag skal regjeringen komme tilbake med informasjon om hvilke retningslinjer og rammer som skal gjelde for arrangement under 500 personer.