Steinar Benum viser frem nytt navn, ny logo og nye farger.

Lokalt kraftselskap i ny drakt

Skrevet av Roger Marthinsen
24.06.2020 15:36

Avdeling i Helgeland Kraft skifter både navn og farger i høst: – Navnebyttet skal gjøre det enklere for kundene å forstå når de skal kontakte sin strømleverandør eller sitt nettselskap.

I høst vil nettvirksomheten i konsernet til Helgeland Kraft skifte navn.

– Etter en god prosess internt, med mange navneforslag, har generalforsamlingen i dag godkjent det nye navnet. Fra 30. oktober vil Helgeland Kraft Nett hete Linea, melder Helgeland Kraft i en pressemelding.

Bakgrunnen for navnebyttet er at myndighetene stiller krav til selskapsmessig og funksjonelt skille for energiselskap med over 10.000 kunder, innen 01.01.2021 . Målet med kravet er blant annet å sikre at nettselskapene opptrer nøytralt, slik at de ikke gir fordeler til de andre virksomhetene i konsernet som er konkurranseutsatt.

– Navnebyttet til Linea for nettvirksomheten skal blant annet gjøre det enklere for kundene å forstå når de skal kontakte sin strømleverandør eller sitt nettselskap. Vi vil komme med mer klargjørende informasjon rundt dette til våre kunder gjennom høsten, sier daglig leder for Nett Steinar Benum.

Navnet Linea betyr linje på latin, og selskapet håper at kundene vil oppleve navnet som kort og enkelt å huske.

– Vi har et pågående prosjekt internt for å sette kunden i sentrum. Da mener vi navnet passer bra fordi det er både moderne og har det menneskelige i seg ved at det også er et jentenavn, forteller Benum.

Når nå navnevalget er gjort, gjenstår det mye arbeid med å omprofilere alt fra brevark, internettsider og biler som kjører rundt på Helgeland. Hovedfargen i Lineas profil er orange, og på sikt vil selskapets biler bli godt synlige i trafikkbildet på Helgeland.

– På denne måten oppnår vi også å forbedre trafikksikkerheten, sier Benum.

– Nettvirksomheten vil fortsatt være en viktig pilar i konsernet til Helgeland Kraft, også etter navneskifte den 30. oktober. Det er også nedsatt en arbeidsgruppe på konsernnivå som forbereder det funksjonelle skillet og styringsstrukturen som skal tre i kraft fra 1. januar 2021, sier konsernsjef i Helgeland Kraft, Eivind Mikalsen.

[annonse]

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.