Lite nedbør medfører ekstra stor fare for gress- og lyngbranner nyttårsaften. Kart: Yr

Lite snø gjør nyttårsaften ekstra brannfarlig

Skrevet av Roger Marthinsen
31.12.2020 12:44 - OPPDATERT 03.01.2021 21:03

Advarer mot gress- og lyngbrannfare flere steder i Nordland.

Brann- og redningstjenestene i Nordland oppfordrer alle til å vise forsiktighet ved bruk av fyrverkeri nyttårsaften, grunnet lokal gress og lyngbrannfare i Nordland.

Yr melder nemlig om økt gress- og lyngbrannfare i snøfrie områder for Nordland og Troms. Varselet gjelder inntil det kommer nedbør av betydning. 

– Vi ber innbyggere være spesielt oppmerksom rundt bruk av åpen ild og fyrverkeri i snøfrie områder, melder brannvesenet i Salten via 110-sentralen for Nordland.

Meteorologens anbefaling er at man skal være forsiktig med åpen ild og følge lokale myndigheters instruksjoner. Behov for forebyggende tiltak og beredskap skal vurderes fortløpende av beredskapsaktører. Vegetasjon kan nå lett antennes og store områder kan bli berørt.

Man minner også om at covid-19-pandemien ikke er over, og at større og langvarige hendelser kan som følge av dette bli utfordrende å håndtere for brannvesenet.

Det siste dagene er det meldt om gress- og lyngbranner ved Bestemorenga i Bodø, i Brønnøy og i Kjøpsvik. 

----------

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.