Søkene pågår per klokken 14:30 rett øst-sørøst av Indre Kvarøy.

Leteaksjon etter mann som har falt fra skip

Redningshelikopter, redningsskøyte og mange frivillige deltar i leteaksjon.

Det pågår søndag ettermiddag en leteaksjon etter en person som har falt over bord fra et fartøy, i nærheten av Kvarøya. Dette bekrefter redningsleder Tomas Ringen ved Hovedredningssentralen Nord-Norge overfor Rana No.

– Vi fikk melding over Kystradio Nord klokken 11:30 om at et besetningsmedlem på et større fartøy ikke var gjort rede for. Det ble da sendt ut mayday-melding, og søk ble igangsatt, sier Ringen.

– Redningsskøyte, legeskyssbåt og en rekke frivillige deltar nå i søk i området øst av Kvarøy. Vi har fått meget god respons på mayday-meldingen, og det er gode søkeforhold i området, sa redningsleder Tomas Ringen til Rana No rundt klokken 12:30 søndag.

En person som befinner seg i området opplyste til Rana No at det på et tidspunkt befant seg 15 båter i søkeområdet, i tillegg til Sea King redningshelikopter som også har deltatt i søket.

Kart: MarineTraffic

Fartøyet var på vei nordover, da det rundt klokken 11:30 ble oppdaget at en person var borte. Det var først snakk om at det var gått ti minutter fra personen sist ble sett om bord, til man ikke kunne gjøre rede for vedkommende og deretter slo alarm. Dette førte til at søkene innledningsvis ble konsentrert øst-nordøst for Kvarøy. Etter en stund fikk Hovedredningssentralen Nord-Norge ny informasjon som gjorde at søket ble flyttet sørover til Stigfjorden, mellom Aldra og Stigen og i området rett øst av Indre Kvarøy, utenfor Stuvland på Aldra.

– Vi fikk informasjon om at det var gått noe mer enn ti minutter siden siste observasjon om bord, og søket ble derfor flyttet sørover, sier redningsleder Alf Hågensen.

– Det er per nå ikke gjort funn, men leteaksjonen fortsetter, sier Hågensen til Rana No klokken 14:15.

Redningshelikopteret, som deltok i to timer, dekket imidlertid et større område fra søkets begynnelse slik at det området søkene med båt ble flyttet var dekket av helikopter tidligere, påpeker Hågensen.

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
Det er redningsskøyta Hans Herman Horn som leder det operative søket på stedet. 

Søkene startet nord-nordøst for Indre Kvarøy. Kart: MarineTraffic.com

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.