Lena Mellingen får helhjertet støtte fra SVs Øyvind Lervik, når hun i morgen markere motstand mot utbygging av Øyfjellet.

Lena arrangerer spontan-aksjon for Øyfjellet

Skrevet av Roger Marthinsen
06.09.2019 15:12 - OPPDATERT 06.09.2019 17:02

Lena Mellingen skal rigge seg til mellom partiene i valgkamp-innspurten, og håper å overbevise velgere om å stemme på partiene som er mot vindkraft-utbygging på Øyfjellet.

I morgen klokken 15 arrangerer "Bevar Øyfjellet" en spontan aksjon på Torget. I spiss for markeringen står Lena Mellingen, som også står bak Facebook-gruppa "Bevar Øyfjellet".

– Det er viktig å stå opp for naturen og Øyfjellet. De kan ikke snakke for seg selv; det må vi gjøre, sier Mellingen til Vefsn No.

I den siste helga før valget skal hun rigge seg til med sin egen stand på Torget, mellom parti-stands og lokalpolitikere på stemmejakt. Hun håper at morgendagens markering skal overbevise velgere som ennå ikke har bestemt seg for hva de skal stemme, om å stemme på et av partiene som sier nei til utbygging av Øyfjellet:

Senterpartiet, SV, KrF, Venstre, Rødt og MDG. 

– Og kanskje kan vi få noen av dem som har bestemt seg for å stemme på et annet parti enn disse, til å ombestemme seg, sier Lena Mellingen.

Vefsn SVs Øyvind Lervik er en av de som helhjertet støtter opp om Mellingens spontane aksjon.

– Lena har gjort en formidabel jobb. Hun er ikke tilknyttet noe parti, men det er klart at vi som sier nei til vindkraftutbyggingen støtter opp om dette. det håper vi også at så mange velgere som mulig vil gjøre, ved å stemme på et av partiene som sier nei, sier Lervik. 

Lena Mellingen har merket seg at noe av det som brukes som argumentasjon for en utbygging, er at dette vil sikre stabil krafttilgang til forutsigbare priser, til Alcoa.

– Jeg skjønner at man tyr til slik argumentasjon, men argumentet er likevel gelt feil. Vi har rikelig krafttilgang gjennom vannkraft-produksjon. Og dersom kraftproduksjonen må økes, kan dette skje ved å utvikle og modernisere allerede utbygde vannkraftkraftverk, sier Lena Mellingen i "Bevar Øyfjellet".

[annonse]
Aksjonen på Torget i Mosjøen er ikke den eneste markeringen mot vindkraftutbygging, på Helgeland i morgen. Noen mil lenger nord, på kommunegrensa mellom Rana og Nesna oppe på Sjonfjellet, blir det en markering av motstand mot en planlagt utbygging av Sjonfjellet, med over 200 vindmøller. Naturvernforbundet i Rana og Omegn står bak markeringen på Sjonfjellet.

I Rana har Sp, Frp, KrF, MDG, Venstre og Rødt sagt nei til utbygging av Sjonfjellet, slik Senterpartiet, SV, KrF, Venstre, Rødt og MDG har gjort det i forhold til Øyfjellet i Vefsn. Utbyggingen av Sjonfjellet er koblet opp mot en planlagt batterifabrikk i Rana, som skal forsyne elbil-industrien med batterier og gi inntil 2500 arbeidsplasser. 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.