Illustrasjonsfoto: Utdanningsdirektoratet

Lærerstreiken er over

Norgeshistoriens lengste lærerstreik ble avsluttet ved at regjeringen i kveld vedtok tvungen lønnsnemnd. Det betyr at streiken er over og at elevene igjen kan møte på skolen som normalt.


– Vi er glade for at elevene som har vært rammet av streiken nå kan komme tilbake til skolen, og vårt fokus vil først og fremst være å få gjennomført resten av skoleåret så godt som mulig etter gjeldende planer, sier fylkesdirektør for utdanning og kompetanse, Nina Ellingsen Høiskar i en pressemelding fra Fylkeskommunen.

– Streiken har rammet våre elever noe ulikt, og derfor blir det viktig å komme i gang med å bygge klasse- og læringsmiljø, skape gode relasjoner mellom elever og lærere, få kartlagt faglig status og se på hvilke tiltak som må settes inn for å tilpasse undervisningen best mulig fremover, sier Ellingsen Høiskar. 

I Nordland er det to videregående skoler som har vært rammet av streiken - Bodø og Bodin. I utgangspunktet skal elevene møte til normal tid onsdag 28. september, det samme gjelder for lærerne som har vært ute i streik. Nærmere opplysninger om oppstart og oppmøte sendes ut fra skolene tirsdag  kveld til aktuelle elever og lærere. 

– Det er også naturlig at det vil komme en del spørsmål fra både elever og foresatte i etterkant av streiken. Dette skal vi svare ut etter beste evne så raskt det lar seg gjøre. Men akkurat nå blir det svært viktig å komme i gang med resten av skoleåret, slik at læring og trivsel for våre elever blir best mulig ivaretatt, avslutter fylkesdirektøren. 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.