Lanserer to nye fylkesråder

Tomas Norvoll har pekt ut de han vil ha til fylkesråder for henholdsvis transport og infrastruktur, og kultur, klima og miljø.

Fylkesrådsleder Tomas Norvoll vil ha Monika Sande fra Beiarn som ny fylkesråd for transport og infrastruktur, og Christian Torset fra Sortland som ny fylkesråd for kultur, klima og miljø.

Monika Sande vil erstatte Bent Joacim Bentzen, som etter valget ble utnevnt til statssekretær i Forsvarsdepartementet. Sande, som er utdannet førerskolelærer, har siden 2011 vært ordfører i Beiarn kommune. Før dette hadde hun seksten år bak seg i kommunestyret. Fra 2013-2015 var hun leder i Nordland Senterparti. Fra 2019 og til dags dato er hun også leder i KS Nordland. 

Christian Torset etterfølger Kirsti Saxi, som nå vil gå av med pensjon. Torset, som har en mastergrad i filosofi, har vært leder av Nordland SV fra 2018-2020, samtidig som han var medlem i partiets landsstyre. Han er gruppeleder for SV på fylkestinget og medlem av SVs programkomite. 

Norvolls forslag skal behandles i fylkesrådet tirsdag, og endelig vedtas i fylkestinget i desember.

 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.