All laks, og annen anadrom fisk som fanges i Norge, må innrapporteres. Ikke bare de overraskende fangstene. Illustrasjonsfoto: Pexels

Lanserer app og børs for laksefiskere: – Nå blir det enklere å rapportere riktig

Inaturs nye laksebørs og FangstApp forenkler rapportering og sjekk av fangster for både laksefiskere, grunneiere og forvaltere.

All laks, og annen anadrom fisk som fanges i Norge, må innrapporteres. Nå lanserer iNatur verktøy som skal gjøre rapporteringen enklere. 

– På laksebors.inatur.no kan fiskere og tilbydere til enhver tid sjekke fangstene. Fiskerne kan også registrere fangster via FangstApp som er tilgjengelig for både iOS og Android. Du kan legge inn rapportene selv om du mangler dekning, sier Gudmund Nygaard i Inatur.

Svært mange norske elveeiere og -lag selger laksefiske på Inatur. Fiske etter laks i norske lakseelver er strengt regulert, og all laksefisk som fanges skal rapporteres til myndighetene. Flere norske elver har blitt stengt grunnet mangelfull rapportering.

(Saken fortsetter under bildet)

På Inaturs nye laksebørs kan du hente ut en rekke forskjellige rapporter.

– Nå blir det enklere å rapportere riktig, både for fiskere og fisketilbydere. Det er en smal sak å sjekke fangstene i yndlingselva, eller en elv du er nysgjerrig på. Du kan også kjøpe fiskekort på børsen og i appen. Vi håper og tror at FangstApp og den nye børsen kommer alle som har med lakseelvene våre å gjøre til gode.

På den nye laksebørsen kan du lage trendrapporter, både for hele elva og enkeltvald, sortert på blant annet redskap og fiskeart. Slik får du god oversikt over svingningene gjennom sesongen og fra år til år.

(Saken fortsetter under bildet)

Gudmund Nygaard i Inatur håper på mange slike rapporter i sommer. Foto: privat

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
– Børsen er et godt verktøy som lar deg gjøre grundig research før du skal på laksefiske.

Med FangstApp og den nye laksebørsen blir det enklere å tilpasse rapportering og kortsalg for den enkelte elv, til beste for fisk, fiskere og fisketilbydere:

– Ingen lakseelver er like. Eierforhold, soner, fiskeregler og forvaltning forvaltning varierer mye fra elv til elv, og over tid. Nå kan vi skreddersy prosessen og la fiskerne enkelt rapportere detaljert og riktig om fangstene på hvert vald eller sone, sier Nygaard.

 

 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.