Fødeavdelingen på Mo. Fv: avdelingsleder Lisbeth Eliassen, jordmødrene Trine Helland og Grethe Nystad, barnepleier Norma-Tina Rasmussen. Fremst med nyfødt baby, barnepleier Anita Antonsen. Foto: Helgelandssykehuset

Kutter ned på besøkstiden etter erfaring fra pandemien

I covid-perioden med streng besøkskontroll, har fødeavdeling og fødestuene i Helgelandssykehuset erfart hvor positivt det har vært for de nybakte mødrene.

De fødende på avdelingen er her i få dager og opplever større ro med lite besøk, skriver Helgelandssykehuset i e-post til Vefsn No.

– Vi merker hvor rolig det er i avdelingen. Foreldrene har tid til å konsentrere seg om den lille  - og ammingen kommer lettere i gang, forklarer avdelingsleder på avdelingen i Mo i Rana, Lisbeth Eliassen.

Avdelingsleder Sølvi Hestnes i Sandnessjøen sier at de opplever det samme.

– De nybakte mødrene virker mer fornøyde og det er mer ro i avdelingene, de har tid til ungen og tid til å være barseldamer. Alle støtter dette, sier Hestnes. – Det eneste de har fått ønske om er fra mødre som ønsker besøk av søsknene til babyen, og derfor har vi åpnet opp for dem, legger Hestnes til. 

Avdelingsleder og jordmor i Brønnøysund har gjort akkurat de samme erfaringene. Hun understreker hvor viktig det fremdeles er at de som kommer på besøk er friske, uten feber og infeksjonssykdommer fra mage/tarm eller luftveier. Det gjelder for all besøk til Helgelandssykehuset. 

Mer tid til hverandre og babyen​

Vanligvis er de fødende inne i to til tre dager. Mor og far/partner opplever at de får mer tid til hverandre, og mer tid til babyen - til å bli kjent med babyen. Kanskje de har urolige netter, og nå får de også muligheten til å slappe av på dagtid. 

De fødende deler i utgangspunkt rom med to og to, selv om avdelingen prøver å la de ha alenerom så langt det går. Når det ikke går, vil de nå også slippe at de blir forstyrret av hverandres besøk. 

På grunn av dette videreføres besøksrestriksjoner på fødeavdelingene og på fødestua i Helgelandssykehuset, selv om de øvrige avdelingene nå har åpnet opp slik det var før.

[annonse]
Helgelandssykehuset ber om at en gjerne tar kontakt direkte med avdelingene hvis det er spørsmål om besøk på avdelingen.

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.