1. desember tar Kristian Rødvand fast på jobben som journalist i Vefsn No. Foto: Hedda Hiller

Kristian klar for ny start med Vefsn No

Skrevet av Roger Marthinsen
09.11.2019 07:00 - OPPDATERT 10.11.2019 08:20

– En utrolig spennende jobb som jeg gleder med stort til å ta fatt på, sier Vefsn Nos nye journalist, Kristian Rødvand.

1. desember starter Kristian Rødvand i full stilling som journalist i Vefsn No.

– Det er en utrolig spennende jobb som jeg gleder med stort til å ta fatt på, sier Rødvand, som kommer fra stillingen som konsulent for avdelingen for tilvekst og kunnskapsorganisering, seksjon monografier, lyd og bilde, ved Nasjonalbiblioteket. 

I tillegg til jobben ved NBR, har Rødvand jobbet nærmest heltid som frilansjournalist de ti siste årene. Han begynte først som frilansjournalist i Rana Blad i 2009. Da Rana No ble etablert på tampen av 2017, ble han raskt hentet dit av Hedda Hiller, som har jobbet med Rødvand siden hun gjorde han til en fast kulturfrilanser da hun var kulturleder i Rana Blad. 

– Jeg har frilanset lenge, og tenker at det er på tide å prøve å seg på permanent basis. Det er kultur som har vært mitt hovedområde, men nå må jeg tenke bredere, og finne de interessante og kuriøse historiene, samtidig som jeg tar fatt i de større sakene, sier Rødvand.

– Det var broren min Torkil som anbefalte meg å prøve meg som frilanser, fordi han alltid har synes jeg var så flink til å skrive. Siden har jeg jobbet mye med dette ved siden av fast jobb og bestandig trivdes veldig godt med det, sier Rødvand. 

Han flytter nå fra Skonseng til Mosjøen, og ser frem til å bli en del av et nytt lokalsamfunn. 

– Mosjøen er en folkelig by og en kulturby, og det er fantastisk koselig å rusle rundt i Sjøgata og oppleve livet der. Folk i Mosjøen er nedpå og kule, og du blir alltid svært godt mottatt. Jeg gleder meg til å bosette meg i Vefsn, sier Rødvand. 

Ukjent med Mosjøen er han imidlertid ikke. Han bodde her i et års tid, da han var elev ved Toppen. Og i høst har han tatt flere turer til byen for Vefsn No, i en periode der avisa har vært uten fast ansatt journalist. 

Nå er imidlertid perioden uten fast ansatt over, og Kristian er mer enn klar til ta fatt på oppgaven. Han er på utkikk etter de gode sakene, som forteller om alt det som skjer i Vefsn. 

[annonse]
– Jeg vil ha fokus på gladsakene og sakene som forteller om hvordan det er å leve i Vefsn, men kommer samtidig ikke til å være redd for å sette et kritisk søkelys på samfunnet og dra frem de dagsaktuelle sakene, sier Kristian Rødvand. 

Markedssjef i Vefsn No, Kjersti Krutnes, ser frem til å få selskap av Rødvand på kontoret i Sjøgato.

– Vi har vært ei stund uten fast journalist nå, men jeg er glad for at vi har brukt tid til å finne den rette til jobben, sier Krutnes. 

– Det skal ikke være tvil om at vi satser videre med Vefsn No, sier styreleder Geir Are Jensen.

– Vi er veldig fornøyd med å ha ansatt Kristian Rødvand, som er en åpen og nysgjerrig journalist med god penn. Om vi oppnår den utviklingen vi håper og tror på, ser jeg ikke bort fra at vi ansetter nok en journalist utpå nyåret en gang, sier Jensen.

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.