Foto: Kristian Rødvand

Kripos har gjort funn på branntomta

Skrevet av Kristian Rødvand
16.10.2020 16:13 - OPPDATERT 17.10.2020 07:01

Etterforskningen av brannen i Tordenskjolds gate pågår for fullt

Torsdag og fredag denne uken har etterforskere fra Kripos vært i Mosjøen for å undersøke brannruinene i Tordenskjoldsgate etter dødsbrannen natt til 4. oktober der to mennesker mistet livet.  Kripos stilte med en hundefører, én tekniker og en elektroingeniør, i tillegg til to lokale teknikere fra Nordland Politidistrikt og to ansatte fra Helgeland kraft, i håp om å finne årsaken til brannen. 

– Vi går bredt ut for å finne brannårsaken og rekonstruere hva som har skjedd. Det er satt av to dager til å gjøre undersøkelser, men er det behov for mer blir de lengre. Vi ønsker å få tekniske svar som kan si noe om årsaken til at det begynte å brenne, sa politioverbetjent Snorre Bogfjellmo til Helgelendingen i går.

I en ny pressemelding, som kom i ettermiddag, opplyser politiet at krimteknikerne har gjort funn på branntomta som indikerer at det kan være elektrotekniske årsaker til at brannen oppsto.

– Vi kan ikke gå inn på detaljene rundt disse funnene nå, det er for tidlig. Politiet jobber nå med en hovedhypotese om at brannårsaken er teknisk, sier etterforskningsleder Snorre Bogfjellmo i pressemeldingen.

Kripos har ikke funnet noe som tyder på at brannen kan ha vært påsatt. Det er heller ikke noe i den taktiske etterforskningen som peker i den retningen, foreløpig.

– Det er mange vitner som har tatt kontakt med politiet og mange som har delt bilder og video med oss. Det er av stor nytte av å se disse i sammenheng og få et godt bilde av hvordan brannen utviklet seg. Politiet verdsetter det at så mange har bidratt til å belyse saken, understreker Bogfjellmo i pressemeldingen. 

Etterforskingen av brannen er fortsatt ikke ferdig og har høyeste prioritet.

– En brann hvor to menneskeliv går tapt en svært alvorlig sak og politiet jobber videre med å finne så utfyllende svar som mulig, sier Snorre Bogfjellmo. 

----------

[annonse]

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.