Illustrasjonsfoto Foto: Shutterstock

Koronavirus funnet i Mosjøen

Skrevet av Tom Duesund
25.03.2021 06:08

En person har testet positivt for Covid-19 på Koronasenteret i Mosjøen. Vedkommende var innom Coop Extra og Milano på mandag.

- Vi har fått beskjed om en person som har testet positivt for covid 19 på Koronasenteret i Mosjøen, melder smittevernlege Øyvind Rømo.

- I den anledning vil vi oppfordre alle som var på Coop Extra i Vefsnvegen mandag 22. mars i tiden 14.00 - 14.30, og 19.00 – 19.30 om å kontakte koronasenteret  for testing. Det samme gjelder alle som var på Milano Mat og Vinhus mandag 22. mars  i tiden 20.45 – 21.15.

Vedkommende skal være smittet  i et kjent utbrudd i en annen kommune, og det dreier seg med stor sannsynlighet om den engelske mutasjonen.

- Vedkommende er nå i isolasjon  egen hjemkommune. Smittesporing er iverksatt, og øvrige involverte kommuner er informert, melder smittevernlegen.

Milano Mat og vinhus gikk i går ut sin egen uttalelse. 

- Som mange av dere har lest i avisa hadde vi en gjest på Milano på mandag som testet positivt for korona, skriver restauranten på Facebook.

- Denne personen kom innom med en maske, og var dermed litt beskyttet. Han bestilte seg en takeaway rett, og tok seg en liten drink mens han ventet i 10 minutter.

- De som var i kontakt med han i løpet av denne tiden var en servitør som tok betalingen for maten, og en annen som desinfiserte etter besøket. I tillegg satt han sammen med en annen gjest da han ventet på å få maten sin i glasshuset vårt.

Begge servitørene som var på jobb den dagen skal teste seg i dag. Tre av kundene som var innom på samme tidspunkt er kontaktet, men to er ennå ikke funnet. De to skal ikke være fra Vefsn.

[annonse]
- Vi håper at dette klarer opp situasjonen og ønsker å understreke om hvor viktig det er å registrere seg neste gang, skriver Milano.

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.