Koronatiltak videreføres - Skoler og barnehager holdes fortsatt stengt

Skrevet av Kristian Rødvand
24.03.2020 16:30 - OPPDATERT 25.03.2020 06:00

Videreføres i første omgang til over påske. På noen områder blir tiltakene skjerpet.

Regjeringens mener de nye tallene fra FHI tilsier at koronatiltakene virker. Derfor vil tiltakene videreføres i første omgang til over påske.


– Det har nå gått nesten to uker siden regjeringen kom med de sterkeste og mest inngripende tiltakene vi har hatt i Norge i fredstid. Det innebar blant annet at alle landets barnehager og skoler ble stengt, sa statsminister Erna Solberg på pressekonferanse i ettermiddag der hun orienterte om at regjeringen har besluttet å videreføre tiltakene som ble innført den 12. mars.

Dette betyr at norske skoler og barnehager skal holdes stengt til over påske. Alle tiltak som er innført av regjeringen videreføres til over påske, til og med 13. april. 

– Målet vårt er å ta hverdagen tilbake. Dessverre betyr regjeringens vedtak i dag sterke begrensinger på hverdagen vår, men vi gjør det for alle vi er glad i, sa Solberg.

Under pressekonferansen kom det også fram at flere råd blir skjerpet. Helseminister Bent Høie uttalte at man ikke bør samles i gruppe større enn maks fem personer når man er ute. Her er familier unntatt. Folk skal også holde en avstand på minimum en meter utendørs og to meter innendørs.  

Idrettsarrangement, treninger, konserter, festivaler og andre arrangement som samler folk, er forbudt.

Dette er tiltakene som videreføres til 13. april:

  • Stenging av barnehager og skoler: Tiltaket videreføres, men justeringer vurderes.
  • Stenging av virksomheter dersom de ikke kan følge myndighetens pålegg om smittevern (fysioterapeuter/manuellterapeuter, kiropraktorer, optikere, fotterapeuter, logopeder, psykologer, komplementær og alternativ medisin, alternativ behandling, andre virksomheter utenfor spesialisthelsetjenesten): Tiltaket videreføres, men det bør legges til rette for drift ved nærmere bestemte unntak via digital kommunikasjon, der det er mulig.
  • Stenging av arrangementer, treningssentre, svømmehaller, frisører, hudpleie osv.: Tiltaket videreføres.
  • Helsepersonell som jobber med pasientbehandling forbys å reise til utlandet: Tiltaket videreføres til april 2020.
  • Personer som ankommer Norge skal oppholde seg i karantene i 14 dager: Tiltaket videreføres.
  • Personer som har hatt nærkontakt med smittede skal være i karantene i 14 dager etter kontakten: Tiltaket videreføres, eventuelt med økt testing som vil gi en bedre oversikt over hvem som er smittet av dem som sitter i karantene.
  • Personer som er mistenkt smittet eller bekreftet smittet skal oppholde seg i isolering: Tiltaket videreføres.
  • Alle helseinstitusjoner skal innføre adgangskontroll og alminnelig besøksstans: Tiltaket videreføres.

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.