Mens innelandstrafikken samlet gikk nei, hadde Mo i Rana lufthavn passasjervekst i mai.

Korona-smittet etter utenlandsreise

Hemnesværing testet positivt på flyplass ved hjemkomst til Norge.

Personen fra Hemnes som i går ble bekreftet å ha testet positivt på covid-19, testet positivt etter et opphold i utlandet. Personen ble testet på en flyplass ved ankomst til Norge. 

– Det er snakk om en person som er bosatt i Hemnes kommune. Vedkommende er imidlertid satt i isolasjon et annet sted i Norge, etter å ha testet positivt, og vil ikke få reise hjem til Hemnes igjen før personen er friskmeldt, sier assisterende rådmann i Hemnes Rolf Fjellestad.

Fjellestad sier videre at ettersom personen ikke har testet positivt i Hemnes, vil ikke smittesporing bli igangsatt. 

– Vet dere hvilket land vedkommende kom fra, og om det var flere personer som var sammen med den som er smittet, på reisen?

– Vi vet foreløpig ikke hvilket land vedkommende har vært i, og heller ikke om det var flere med i et reisefølge, sier Fjellestad.

Også en person med bostedsadresse i Rana kommune, ble i går bekreftet å ha testet positivt. Det er foreløpig ikke kjent hvor vedkommende har blitt testet, men ettersom Rana kommune ikke har fått informasjon om nye tilfeller fra laboratoriet som analyserer korona-testene som blir tatt i Rana, tyder mye på at det dreier seg om en person med bostedsadresse i Rana som har testet positivt et annet sted i landet. 

 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.