Skjermdump fra NRK

Sandra ute av Stjernekamp

Skrevet av Kristian Rødvand
12.09.2020 20:36 - OPPDATERT 13.09.2020 07:01

Sandra Lyng Haugens tolkning av "Jolene" nådde ikke opp. Ble den andre som må reise hjem fra Stjernekamp

Country sto på programmet i kveldens episode av Stjernekamp, Sandra Lyng Haugen la lista høyt da hun bega seg i kast med Dolly Partons udødelige "Jolene".

– Det må komme fra hjerteroten, sier Kurt Nilsen, som er gjestedommer sammen med country- og bluegrass-sanger Malin Pettersen.

Sandra mestret imidlertid også denne oppgaven godt, men dessverre ikke godt nok til å overbevise seerne om å sende henne videre i konkurransen. 

Sist var terningkastene i avisen høye, denne gangen ble det litt mer sprikende terninger å høste.

"Dette blir dessverre like tannløst som en kanadisk hockeyspiller" og "Dette ble litt for Ungdommens Kulturmønstring for meg, selvom Sandras vokal fremdeles er ren og god" mente NRKs anmelder og trillet en lunkent terningkast to.

VGs anmelder er litt mer positiv. "Hun synger gjennomgående godt og troverdig" og "Et smart – og vel gjennomført – låtvalg" , mener anmelder og triller terningkast fire.

Dagbladet er også noget lunken. "Det er ikke noe å utsette på teknikk og tone, det går mer på de estetiske valgene, men det avhenger kanskje av øret som hører?" undrer anmelder og nøyer seg med en treer.

Dommerene var imidlertid noe mer positive enn anmelderne. 

– For en låt, for et valg. Det er jo en av countryhistoriens mest kjente låter. Det som jeg syns er kult er at jeg ser at du har tenkt over teksten, du mener det du synger. sier Malin Pettersen.

[annonse]
– Det digge med en god ba countrylåt er at historien er der allerede, den trenge rikke flere ting. Hvis du Dolly Partons er det nesten bare rett frem. Historien er så innmari viktig, fortsetter hun, og legger til:

– Stol på at stemmen din er der og bare lever historien. Men, kjempefint!

Kurt Nilsen var fornøyd med at Sandra hadde lytte til hans råd på øvelsen. 

– Vi du skal bare gjøre den så streit som mulig , det synes jeg du bevarte nå, mente han.

– Kanskje et par steder litt anspent, hørte du gikk ned på en tone når du skulle opp, men stort sett gjorde du akkurat sånn som vi gjord på øving.  Jeg synes det var en fin framførelse med inderlighet. Veldig bra! skrøt Nilsen.

Til slutt var det den faste dommer Mona B. Riise sin tur, og hun hadde som vanlig mye å si.

– Når man tar countryhistoriens og kanske musikkhistorien største låt er det vanskelig å ikke høre Dolly Parton samtidig. Når du beveger deg litt ut på andre veier tenker jeg  "neida, la den være der, la den være der", men du synger så fint og står så stødig nå. Så tenker jeg at hadde du bare turt å strippe den mer ned hadde du nådd meg nærmere,  mente Riise.

– Men Sandra, dette var en fin levering, gliste hun til slutt.

Likevel holdt det ikke til å sanke nok stemmer. Dermed ble Sandra den andre til å ryke ut av Stjernekamp 2020. Mosjøjenta tok det imidlertid med fatning.

– Jeg har hatt det så gøy og blitt kjent med så fine mennesker. Det kommer til å bli skikkelig trist å ikke se dere. Det gjør vondt,  men så har jeg fått stått på denne scenen og sunget tre uker på rad og kosa meg skikkelig, sa hun. 

– Nå kommer det ny musikk og nye bøker, så det er mye så skjer. Jeg gleder meg til det som skjer videre, la hun til og takket for seg med sitt velkjente smil.