Kommunestyret går inn for evakuering av barna i Moria

Skrevet av Kristian Rødvand
29.04.2020 15:52

Vefsn kommunestyre vedtok i dag, etter forslag fra Vefsn SV og Rødt Vefsn, støtte til oppropet «Evakuer barna fra Moria». Gruppeleder i Vefsn SV, Åshild Pettersen, er glad for at kommunestyret ville støtte forslaget.

Det var Pettersen som la fram forslaget på vegne av Vefsn SV og Rødt Vefsn.

– I en verden der menneskerettighetene er under press sendte kommunestyret i dag et tydelig signal om at kommuner og lokalsamfunn kan gå foran der stater svikter. Moria må evakueres. Bare sammen kan vi bedre forholdene for barna, de fortjener vårt engasjement!,  uttaler Pettersen.

Leder i Vefsn SV Anita Jensen var også fornøyd etter møtet.

– Jeg er veldig glad for vedtaket som ble gjort i dag. Vefsn Kommunestyre har tatt inn over seg at vi har en verden utenfor oss selv. Med et blikk og en omtanke for de svakeste av de svake og sårbare, nemlig barna» sier Jensen, og får full støtte fra Rødt sin gruppeleder Torbjørn Os.

Punktene som ble vedtatt i dagens kommunestyremøte:

1. Vefsn Kommune støtter oppropet «Evakuer barna fra Moria»
2. Vefsn Kommune har kompetanse og kapasitet til å bosette flere flyktninger enn hva regjeringen har lagt opp til, også når det gjelder enslige mindreårige, og ber regjeringen svare positivt på henvendelsen fra Hellas om å ta mot enslige mindreårige og andre sårbare fra flyktningeleirene.
3. Vefsn Kommune krever at Norge skal være en pådriver til at menneskerettighetene overholdes i europeiske flyktningleirer, og at grunnleggende behov blir dekket.

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.