Værkart: Meteorlogisk institutt / Meteorologene på twitter

Kan få sludd og snø på nasjonaldagen

Deler av landet kan få solskinn og opp mot 20 grader på 17. mai. – Unntaket er store deler av Nord-Norge.

Vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Rafael Escobar Løvdahl, har liten trøst å gi til værsyke nordlendinger som ikke blir kvitt snøen, når han skal fortelle om 17. mai-været:

Nord-Norge blir nok en gang kaldest, og får en sur opptakt til 17. mai. Nedbøren fortsetter inn i helga.

– Det vil variere litt, men i det store og hele er det en skyet værtype, perioder med nedbør og perioder med kuling. Stedvis vil nedbøren komme som snø, sier Løvdahl.

Værtypen preger hele landsdelen, men i helga kan Øst-Finnmark og Helgeland periodevis få oppleve litt lettere vær.

– Mot 17. mai er det vest -nordvestlig vind som setter sitt preg på været. Det ser ikke ut som det blir mye nedbør på 17. mai, men med kald luft over varmere hav vil det danne seg nytt skydekke. Det kan hende at folk i nord både vil oppleve sludd og snø på nasjonaldagen, sier meteorologen.

Og bare for å strø litt sludd i såret: I sør ser det ut til å bli strålende 17. mai-vær.

– Etter en helg med vekslende vær over hele landet, skal det lysne opp og bli til dels varmt og sol på 17. mai. Jeg ser ikke bort fra at vi utpå ettermiddagen 17. mai vil oppleve sol og opp mot 20 grader i Oslo, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Rafael Escobar Løvdahl. 

– Unntaket er store deler av Nord-Norge.

 

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
 

 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.