Fra demonstrasjonen i Mosjøen på tirsdag. Foto: Jens-A. Remmen Wiken

– Kan få dramatiske konsekvenser

Åpent brev fra næringsforeningene på Helgeland: – Vi må ha et trygt fødetilbud på hele Helgeland, hele året.


Det skal ikke oppleves som utrygt å føde på Helgeland. Når Helgelandssykehuset ønsker å utvide tiden fødeavdelingene i Sandnessjøen, Brønnøy og i Mo i Rana holder stengt, er dette dramatisk. Vi har lange avstander på Helgeland, og de gravide og deres nærmeste berøres sterkt ved økt uforutsigbarhet og lange reiseveier.

I regionen vår har vi fantastiske forutsetninger innenfor grønn industri, reiseliv, havbruk, og mange flere næringer. For å lykkes må vi klare å tiltrekke oss mange, nye innbyggere. Næringslivet i regionen i alle bransjer melder om rekrutteringsutfordringer. Vi har behov for flere, unge voksne på Helgeland, og vi håper at vi kan ønske mange, nye helgelendinger velkommen i årene som kommer. Da er et godt og trygt helsetilbud en viktig forutsetning som må på plass. 

Flere kvinner har stått fram i lokalavisene våre med historier om at de ikke har rukket fram til sykehuset i tide. Sommerstengte fødeavdelinger gir usikkerhet, uro, og kan få dramatiske konsekvenser. 

Ordførerne på Helgeland har gått sammen med et felles budskap mot å forlenge stengning av fødetilbudet til Helgelandssykehuset.

Næringsforeningene på Helgeland representerer store deler av næringslivet i vår region. Vi står samlet bak ordførerne sin oppfordring til styret i Helgelandssykehuset, og støtter de kvinnene som har gitt tydelig beskjed til Helseministeren og Helgelandssykehuset om at vi trenger et godt og trygt fødetilbud på Helgeland, hele året.

 

Næringsforeningene på Helgeland:

John Arne Warholm, daglig leder Brønnøy Næringsforening

Kalle Tysnes, styreleder Alstahaug Næringsforening

Bjørn Larsen, daglig leder Mosjøen Næringsforening

Ingvild Skogvold, daglig leder Ranaregionen Næringsforening

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.