Nå setter Frelsesarmeen ut over 200 julegryter landet rundt.

Julegrytene settes ut i krisetid

Frelsesarmeen setter nå ut julegrytene for 122. gang i en tid hvor langt flere enn på lenge trenger vår hjelp.


For mange er det å legge penger i Frelsesarmeens julegryte en kjær førjulstradisjon, for andre er hjelpen fra gryta helt nødvendig for å få endene til å møtes.

I høst har Frelsesarmeen flere steder i landet delt ut langt mer mat til trengende husholdninger enn tidligere. Enkelte steder har matkøene mangedoblet seg. Pengene fra Julegryta er helt avgjørende for å kunne gi hjelp gjennom hele året – også til jul.   

Fattigdommen synes ikke alltid utenpå 

I en undersøkelse IPSOS har gjort for Frelsesarmeen, forteller 27 prosent at de gruer seg til jul. Nær halvparten av dem oppgir at pengene ikke strekker til.  

– I år ser vi at summen av en rekke utfordringer gjør det vanskelig for flere enn normalt, spesielt de som allerede levde på små marginer. Nå møter vi stadig flere som er i økonomisk krise og mange kommer til oss for første gang, sier kommunikasjonssjef Geir Smith-Solevåg.  

Tøff jul

Høye mat- og drivstoffpriser kommer på toppen av en rekke renteøkninger som har gjort hverdagen enda mer krevende for folk som henvender seg til oss for å få hjelp. Vi møter nye mennesker hver uke, mange som aldri trodde de skulle ende i en matkø hos Frelsesarmeen. 

–  Det ligger an til å bli en tøff jul for mange, men vi har sett at det norske folk har varme hjerter og trår til når det trengs. Derfor går vi julen i møte med en forventning om at vi sammen kan gi folk mat, varme og håp – selv i vanskelige tider, understreker Smith-Solevåg. 

Frelsesarmeen setter ut over 200 gryter og vil være ute på små og store steder rundt om i hele landet i desember. I tillegg er det mulig å gi på Vipps 2309 eller til lokalt nummer. Alt som kommer inn brukes til lokale tiltak gjennom hele året. 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.