Etter 18 år gir Jann Arne Løvdahl ordførerklubba til sin etterkommer etter høstens valg. Foto: Pål Leknes Hanssen

– Jeg vet at jeg har alle innbyggerne med meg når jeg sier takk for din gode innsats for Vefsn kommune i 18 år.

Skrevet av Knut Wulff Hansen
13.08.2019 09:57

TAKK for 18 år som ordfører.

Interessen for styrke og kropp har vi begge hatt siden begynnelsen av 1970 årene. I styrkerommet på Kippermoen formet vi den gang våre ambisjoner for fremtiden. De tok forskjellige veier, du fikk en stilig svart uniform, mens jeg ble kledd i hvitt. For åtte år siden var det interessen og bekymringen for den alltid pumpende brystmuskelen som førte oss sammen igjen.

I hundrevis av timer har vi siden trent og diskutert. I begynnelsen var du bekymret for om en «kommunal» kunne trene med en «privat», men vi ble fort enig om at vi begge var «kommunal». Politisk kvarter var som regel oppvarmingen til den etterfølgende treningsøkten. Det hender at oppvarmingen er så energitappende at treningen blir utsatt til neste dag.

Livsvisdommen har du blant annet tilegnet deg gjennom arbeidet i forskjellige yrker. Først fikk du en tid innsikt i regnskap og budsjetter på et regnskapskontor og deretter arbeidet du 25 år i politiet. Som herøyfjæring hadde det sine utfordringer å sette sjøbein på fastlandet, men du satte deg i respekt både med din indre og ytre styrke. 

I 18 år har du vært ordfører i Vefsn. Du har vært en folkelig og samlende person på tvers av partilinjene. Glimtet i øyet og replikken har gitt deg mange venner. Noen uvenner nord for fjellet skulle nok ønsket seg en mindre slagkraftig retorikk. Det sies noen ganger om personer at de er hel ved, kjernekarer, eller til å stole på. Alle disse karakteristikkene passer godt på deg.

Snart henger du av deg ordførerkjedet, litt vemodig kanskje. Men tenk da på at når du tok det på for 18 år siden var ikke årets førstegangsvelgere født. Kanskje tenker du da at det er på tide å gjøre noe annet. Heldigvis skal du ikke peke ut din etterkommer, for her stoler jeg ikke på din dømmekraft.

Som ordfører vil du bli savnet, men replikken, glimtet i øyet og de gode diskusjonene må jeg heldigvis fortsatt leve med. Jeg vet at jeg har alle innbyggerne med meg når jeg sier takk for din gode innsats for Vefsn kommune i 18 år.

PS. Marsipankake på første høsttrening.

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.