Høyres Beate Bø Nilsen sier hun skjønner lite av Knut Petter Torgersen påstander om at Høyre setter læreplassgarantien i spill. Foto: Rachel Antonsen

– Jeg tror Knut Petter Torgersen har sovet i timen

Skrevet av Pål Leknes Hanssen
11.04.2019 14:25 - OPPDATERT 12.04.2019 11:21

Gruppeleder på fylkestinget for Nordland Høyre, Beate Bø Nilsen, kjenner seg ikke i fylkesrådens påstander om Høyre og læreplassgarntien.

– Det er med stor forbauselse jeg leser saken der Knut Petter Torgersen påstår at Høyre setter læreplassgarantien i spill. Jeg skjønner rett og slett ikke hva han mener i

og med at et enstemmig fylkesting har gått inn for ti prosent-kravet som Torgersen snakker om, sier Bø Nilsen.

Dette uttalte Torgersen: 

– Fylkesrådet i Nordland skal bruke vår innkjøpsmakt til å sette krav om at ti prosent av arbeidet skal utføres av lærlinger. Det er svært forunderlig at Nordland Høyre går imot dette. De vil stå stille på et krav om 7 prosent lærlinger, sier en fylkesråd for økonomi, Knut Petter Torgersen (Ap).

– Dette er jo helt feil. Torgersen må ha sovet i timen hvis han ikke har fått med seg at et enstemmig fylkesting stemte for dette. Det jeg sa på fylkestinget var at Høyre ønsker at vi skal bruke de reviderte seriøsitetskravene ved offentlige innkjøp. Det er jo en helt annen sak, sier Bø Nilsen.

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.