Journalisten Linn Borgland Johansen liker best at underlivet til naboen er pakket godt inn og hun klarer seg fint uten andres lukter.
DEBATT

"–⁠ Jeg har vent meg til internett, dickpics, opererte kjønnslepper og rumpeimplantat, men så kommer faen meg vabbing!"

– Jeg har akkurat vent meg til at internett er kommet for å bli, skriver journalisten i vår søster-avis, Bodø Nu. Men denne nye sprø trenden må du få med deg!


DEBATT: Dette er en kommentar og gir kun uttrykk for journalistens meninger.

At menn sender bilder av sin erigerte penis til flest mulig, at kjønnslepper halveres langt oftere enn vi tror og at rumpeimplantat er viktig for noen. Men så dukker dette opp: Vabbing.

Joda, det er gøy med kropp. Kropp er topp. At det tidvis er artig med kjønnsorganer kan jeg også skjønne. Personlig setter jeg umåtelig stor pris på at vi for det aller meste av tiden holder våre kjønnsorgan innpakket i undertøy eller annen bekledning som dekker til våre private deler. For det er nettopp det de er, tenker jeg: våre private deler. Kanskje er jeg også litt "fin" i nesa og en smule prippen, men ærlig talt damer. 

En økende trend på Tik Tok er såkalt «vabbing». Ordet kommer fra «vagina» og «dabbing» Det innebærer at en kvinne stikker fingrene sine inn i (egen) vagina og får tak i sekreter som vagina innehar for å smøre det på de stedene på kroppen man vanligvis parfymerer. For eksempel bak ørene, håndleddene og lignende. Hvorfor? For å tiltrekke seg menn (og kvinner) og forhåpentligvis få seg et ligg, en drink, eller kanskje bare litt oppmerksomhet. Men er vi virkelig så oppmerksomhetssyke at vi vil ty til slike drastiske skritt?

Vitenskapen bak henger sammen med tanken om at ulike lukter virker tiltrekkende, lik feromoner som påvirker individer av samme art. En slags luktbasert kommunikasjon. Det kan jeg jo bare røpe med en gang, hvis det som skilles ut og smøres bak ørene lukter i overkant mye – vil en relativt raskt kunne legge fra seg tanken på å hoppe til køys med vedkommende. For hva lukter vel verre enn et underliv som ikke er tilstrekkelig rent? I tillegg må man passe på at man ikke lider av bakteriell vaginose, eller kjønnssykdommer. For den uinnvidde, bakteriell vaginose er en infeksjon i skjeden, altså skjedekatarr. Riktignok ikke farlig, men den kan være plagsom – og illeluktende. 

 

Riktignok anerkjenner vitenskapen at feromoner spiller en viktig rolle i hvordan dyr kommuniserer med hverandre. Har du hund vet du hvor den sniffer først, men er vi virkelig kommet dit hen at vi skal gjøre det samme? Hva skjedde med den gode gamle utstrålingen, glimtet i øyet det vinnende smilet undres jeg.  

Må vi på død og liv vite hvordan andre lukter nedentil? Og hva når mennene innser at dette kanskje har noe for seg, hvilke sekreter produserer herrene som de kunne tenke seg å smøre bak øret. Eller i luggen for den saks skyld.

Nå som festivalsesongen er i gang og mang en ung mø er ute på vift, bør en kanskje tenke seg om to ganger før en lener seg frem og snuser inn i den andres nakke: Så godt du lukter, hva har du på deg, blir plutselig et farlig spørsmål.

 

 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.