"Dyrk seirene, istedenfor å fokusere på tapene"

Skrevet av Mats Hansen, Rana Venstre
08.09.2019 14:03 - OPPDATERT 08.09.2019 17:03

Rana Venstre vil jobbe knallhardt for å realisere ny storflyplass

Jeg har stor respekt for at alle partiene i Vefsn og Alstahaug har en annen mening angående ny storflyplass i Rana enn partiene nord for Korgfjellet. Likevel bør man være redelige nok til å ikke komme med uriktige påstander. Det er nemlig ikke 10 mil mellom Bodø og Mo i Rana. Mellom flyplassen i Bodø og sentrum av Mo i Rana er det 231 kilometer, og reisen tar 3 timer og 11 minutter ifølge Google Maps.

Jeg har tydeligvis opprørt mine partikolleger i Vefsn og Alstahaug. Det samme så man da Nordland SVs Marius Jøsevold uttalte seg om flyplassaken på vegne av Nordland SV. Og det ble reaksjoner fra Høyre da Erna trakk frem at det skal bygges nye flyplasser i Bodø og Rana. Jeg lever godt med denne uenigheten og kommer til å fortsette å jobbe for det jeg står for.

Kortbanenettet har spilt en viktig rolle i utviklingen av Nord-Norge. Men verden går videre og vi har behov for fremtidens transportløsninger. Elfly kommer mest sannsynlig til å være en del av løsningen. Men svaret er likevel ikke små flyplasser. Elfly med flere enn 4 seter trenger nemlig lang rullebane. En ny storflyplass i Rana gjør Helgeland mer tilgjengelig. Det blir lettere å reise til oss, og vi kommer oss lettere ut i den store verden. For turismen og reiselivet på Helgeland vil det være snakk om et før og etter ny storflyplass. Dette har et enstemmig Storting også sett og derfor vedtatt at flyplassen skal bygges.

Svaret fra Vefsn og Alstahaug Venstre viser tydelig hvor viktig det er at Rana Venstre har god oppslutning og en sterk stemme. Jeg kommer til å fortsette å jobbe for en realisering av storflyplassen, ved å være ærlig, faktabasert og redelig overfor mine partikolleger. Jeg vil også jobbe for at flyplassen legger til rette for bruk av elfly og biodrivstoff. For miljøperspektivet er viktig, det er jeg enig i. Men det er ikke mye miljøvennlig å først fly til Bodø når man skal til Oslo. Eller å kjøre til Bodø for å fly til Oslo. Nye fly har også et vesentlig lavere CO2-utslipp per passasjer enn Widerøe sine
gamle fly.

Til slutt har jeg en bønn til mine dyktige partikolleger i Vefsn og Alstahaug. Fokuser på egen valgkamp. Dere har faktisk fått gjennomslag fra et samlet Storting som har sagt at flyplassene i Alstahaug og Vefsn ikke skal legges ned. Dette er en betydelig seier. Dyrk seirene istedenfor å fokusere på tapene.

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.