Micheal Tan i Elite Partners Capita og Knut Nygård i TAG Sensors markerer avtalen mellom partene, foran Innovasjon Norges Pål Kastmann og Norges ambassadør i Singapore, Anita Nergaard.

Investeringsselskap går inn med 18,9 mill. i TAG Sensors

Skrevet av Roger Marthinsen
08.07.2019 20:17

Singapore-selskap går inn på eiersiden, og TAG Sensors etablerer Asia-hovedkvarter i Singapore. Det er mosjøværingen Knut Nygård som er administrerende direktør i TAG Sensors.

Investeringsselskapet Elite Partners Capital (EPC) har kjøpt aksjer i TAG Sensors for 18,9 millioner kroner (1,95 millioner Euro).

Kjøpet er gjort gjennom EPCs Elite InNorvate Growth-fond; et fond rettet mot investeringer i norske vekstselskap. Som en følge av avtalen skal TAG Sensors nå etablere et Asia-hovedkontor i Singapore.

Dette fremgår av en felles pressemelding fra EPC og Tag Sensors.

Avtalen ble signert av EPCs styreleder Micheal Tan, administrerende direktør i TAG Sensors, Knut Nygård og styreleder i TAG Sensors, Thomas Nilssen. Avtalen ble

signert på den norske ambassaden i Singapore. Der var også Norges ambassadør Anita Nergaard og Innovasjon Norges Pål Kastmann til stede.

TAG Sensors har utviklet en løsning for kjølekjedekontroll basert på RFID-teknologi (Radio-Frequency Identification), for bruk innen farmasøyt- og næringsmiddelindustri. Dette er et prosjekt som tidligere er gitt 1,4 millioner Euro i støtte fra programmet EU Horizon 2020. Selskapet har som ambisjon å bli verdensledende med sin kjølekjede-teknologi, som blant annet anvendes for å redusere at produkter innenfor farmasøyt- og næringsmiddelindustri blir kastet.

– TAG Sensors løsninger kan endre logistikk-løsningene for denne industrien totalt. Vår beslutning om å investere i selskapet er forankret i troen på dette, og troen på et stort vekstpotensial både i og utenfor Asia, sier Micheal Tan i pressemeldingen.

TAG Sensor-direktør Knut Nygård er meget fornøyd med å ha fått EPC inn på eiersiden i selskapet.

– Nå vil vi benytte oss av EPCs nettverk til å vokse i Asia, sier Nygård, som føyer til at  EPC er en velkommen internasjonal tilvekst på eiersiden, sammen med blant andre London-baserte Breed Reply og USA-selskapet Platform Ventures.

Innovasjon Norge har jobbet sammen med TAG Sensors i fire-fem år nå, for å gi selskapet internasjonalt fotfeste, Pål Kastmann i Innovasjon Norge mener at Singapore vil gi selskapet et perfekt utgangspunkt for ekspansjon i sørøst Asia.

 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.