Inne i tolvte runde vaksinering: – Vi begynner å se lyset i enden av tunnelen.

Skrevet av Kristian Rødvand
26.03.2021 14:09

Totalt 8932 covid-tester tatt i Mosjøen til nå. 2593 vaksinedoser er satt.

Det er så langt tatt 8932 tester i Mosjøen. Inkludert det siste påviste tilfellet er det til sammen påvist 18 positive tilfeller i Vefsn siden pandemien startet. Det sier smittevernlege Øyvind Rømo i en pressemelding.

– Vedkommende er i isolasjon i egen hjemkommune. Vi har i dag til sammen 10 personer i smittekarantene i Vefsn. 8 av dem er nærkontakter til gårdagens påviste tilfelle, og 2 er nærkontakter til et annet tilfelle i en annen kommune, sier Rømo.

Denne uken har den tolvte runden med vaksinering blitt gjennomført. Det er nå til sammen i Vefsn kommune og ved Helgelandssykehuset Mosjøen satt 2593 doser.  

– Denne uka er det i hovedsak blitt satt dose nr. 2.  1101  personer er ferdigvaksinert og har fått 2 doser, og 391 personer har fått 1 dose. Dvs at ca 11,2 % av kommunens befolkning har fått en eller to doser. Pga at bruken av Astra Zeneca-vaksinen inntil videre er stoppet, så har vi også denne uka kun vaksinert med Pfizer Biontech-vaksinen, sier Rømoe.

– Vi regner med at vi neste uke stort sett blir ferdig med førstegangsvaksineringen av personer i aldersgruppa 75 – 85 år, og vil deretter starte med de som ihht FHI sine prioriteringer tilhører gruppene med ekstra høy risiko over 16 år (ca 165 personer), før vi begynner på aldersgruppa 65 – 75 år. Pga Astra Zeneca-problematikken har vi inntil videre stoppet vaksineringen av helsepersonell som ennå ikke er vaksinert.

Rømo melder videre at det på tross av at det økende smittetallet i Norge ikke ser ut til å affisere de gruppene som er vaksinert.

– Dette tolkes dit hen at vi får den ønskede effekt ut av vaksineringen, og smått om senn begynner å se lyset i enden av tunnelen. Dette er også i tråd med den positive utviklingen man ser i de landene som har kommet lengst i vaksineringen av egen befolkning, sier Rømo

– Vi har lagt ut link for forhåndsregistrering av vaksinering på kommunens hjemmesider. Vi oppfordrer flest mulig til å registrere seg her.

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.