Ingen nye smittetilfeller:– Det betyr ikke at dette er over

Skrevet av Ann Kristin Kjærnli
22.11.2020 10:58

For første gang siden 1. november er det meldt null smittede i Rana.

– Det gleder oss stort – men, det betyr ikke at dette er over, sier kommunikasjonssjef Connie Slettan Olsen i en pressemelding!

– Det er fortsatt mange nærkontakter som venter på prøvesvar eller på å få testet seg. Vi tror også det er personer i Rana som er smittet, men som ikke vet om det, sier Olsen.

–Det er derfor viktig at alle som har eller får symptomer tester seg så raskt som mulig, og holder seg hjemme til prøvesvaret er klart. Slik vil vi til slutt lykkes med å slå ned viruset, påpeker Connie Slettan Olsen.

Totalt er det nå 104 personer som har testet positivt siden utbruddets start i Rana, den 28. oktober. Totalt er 117 personer med bostedsadresse i Rana bekreftet smittet siden pandemien brøt ut i Norge i februar.

I følge siste oppdatering fra Vefsn Kommune er det per 18. november tatt 4111 tester i Vefsn. Dette inkluderer testene som er tatt på koronasenteret, samt eksterne prøvetakere i Vefsn. Totalt har 4 har vært positive.
 
– Situasjonen i Vefsn er fremdeles svært rolig. Pr i dag er 1 person i karantene pga nærkontakt til smittet person et annet sted i landet. Vi har for tiden ingen registrerte covid-positive personer i Vefsn, sier smittevernlege Øyvind Rømo
 
– Vi vil be om at så mange som mulig som får luftveisinfeksjoner eller mister smak- og/eller luktesans blir testet, uavhengig av om man tilhører en risikogruppe eller ei.


Telefonnummeret til koronasenteret som foretar testingen i Vefsn er 41 41 33 22.

**********

Les mer om:

Korona covid 19
Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.