Ingen andre ansatte smittet

Svaret på test nummer to av den smittede sykepleieren vil ikke være klart før mandag.

Det var fredag det ble påvist covid-19-smitte hos en vikarsykepleier fra Sverige, og omfattende tiltak ble satt i verk ved sykehuset for å hindre eventuell videre smitte blant ansatte og pasienter.

Nå viser det seg at ingen av de 16 ansatte ved Helgelandssykehuset i Sandnessjøen som ble testet for koronasmitte som følge av den positive testen hos en innleid svensk sykepleier, har fått påvist smitte.

Dette er klart etter at testresultatene ble klare lørdag kveld.

Den svenske sykepleieren er testet enda en gang, for å kontrollere om hvorvidt det kan dreie seg om en såkalt falsk positiv test. Resultatet fra denne testen vil ikke være klart for mandag.

Seks pasienter er i isolasjon som en følge av smittefunnet og Helgelandssykehuset opprettholder de tiltakene som er satt i verk, til mandag. 

– Helgelandssykehuset ønsker å understreke at det trygt for pasienter å bli behandlet ved alle de tre sykehusene på Helgeland på tross av smittesaken, melder Helgelandssykehuset. 

----------

LES OGSÅ: 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.