Nå er det slutt på gebyrfrie uttak i minibankene til Helgeland Sparebank. Foto: Pål Leknes Hanssen

Ikke lenger gratis å ta ut penger i minibanken

Skrevet av Pressemelding
11.03.2019 09:05

– Vi forstår at prisendringene kan oppleves som negative, men håper på forståelse for at vi legger oss på samme nivå på gebyrer som våre konkurrenter, sier direktør for forretningsutvikling i Helgeland Sparebank, Øyvind Karlsen.

Helgeland Sparebank endrer gebyrer i tråd med det konkurrentene har hatt i mange år allerede. Nå vil de som bruker tjenestene også betale for dem. Den største endringen for privatpersoner er at det ikke lenger er gratis å ta ut av minibank. 

– Helgeland Sparebank har tidligere hatt tjenester med fri bruk eller lavere priser enn resten av bank-Norge. Bruken av gratis elektroniske banktjenester går stadig opp, mens bruken av kontanter blir mindre og nå velger vi å endre priser i tråd med resten av markedet, forteller direktør for forretningsutvikling i Helgeland Sparebank, Øyvind Karlsen i en pressemelding.

Bruken av elektroniske banktjenester er stadig økende, mens bruken av minibanker går ned. Trenden er tydelig på at kundene våre liker gratis elektroniske løsninger som for eksempel Vipps. Av Helgeland Sparebanks kunder fra 18 til 69 år er det 73 prosent som bruker Vipps. 

Kravene til sikkerhet er langt høyrere enn tidligere og kontanttjenestene er dermed blitt dyrere. Elektroniske banktjenester er dessuten langt tryggere, gir mindre rom for svindel og er mer samfunnsøkonomisk lønnsom. 

– I en situasjon der vi konkurrerer i stadig større grad i et internasjonalt marked, og utgiftene øker, endrer vi slik at de som bruker tjenestene også betaler for dem, forteller direktør for forretningsutvikling i Helgeland Sparebank, Øyvind Karlsen. 

De nye prisene trer i kraft 26. april og kundene har mottatt brev om endringen allerede. 

– Vi forstår at prisendringene kan oppleves som negative, men håper på forståelse for at vi legger oss på samme nivå på gebyrer som våre konkurrenter. Vi er fremdeles en lokal eid bank som gir tilbake av overskuddet bare til Helgeland – det er derfor vi sier at vi er en drivkraft for vekst på Helgeland, sier Karlsen. 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.