Nå skal det bli ekstra mye hav på Helgelandskysten, melder meteorologene. Her fra Aldersundet. Foto: Kristin Marthinsen

Ikke fått nok vær? Nå advares det mot høyt hav!

Skrevet av Roger Marthinsen
13.01.2020 14:30 - OPPDATERT 14.01.2020 06:01

Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel om høy vannstand.

Regn, snø, vind, sludd, rasfare, sklette, skredfare, flomfare; værvarslene på starten av 2020 har bydd på mye vær og dertilhørende varsler og advarsler fra meteorlogisk institutt. Som i dag har et nytt farevarsel for året, med dertilhørende varsel-ikon, å by på: Farevarsel for høy vannstand for de kommende dagene.

– Det blir høy vannstand på store deler av kysten av Norge de neste dagene. I dag blir det høy vannstand fra Møre og Romsdal og opp til og med Vest-Finnmark. Tirsdag flytter faren seg sørover til Trøndelag, Møre og Romsdal og Vestland, meldes det.

På kysten av Nordland kan det i ettermiddag ventes vannstand på 45-55 centimeter over høyden som er oppgitt i tidevannstabellene.

Vannstanden er ventet å være på det høyeste frem til rundt klokken 15 i dag.  

Varvarselet for de kommende dagene viser forøvrig mer av det vi har hatt i regionen  siden romjula; mye nedbør.

Men merk av kommende lørdag og søndag; da kan det faktisk bli et par dager med oppholdsvær – før det igjen skal begynne å regne i strie strømmer på Helgeland. 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.