Illustrasjonsfoto: Heimevernsdistrikt 14 (HV14)

I neste uke kan du møte på patruljerende soldater på Helgeland

– Heimevernet i Nordland må trene for å styrke vår evne til å kunne håndtere trusler og  hendelser i områdene vi har ansvar for.


I perioden 19.-24. september 2022 skal omlag 1100 soldater fra Sør-Hålogaland Heimevernsdistrikt 14 (HV-14) trene på Helgeland. 

Treningen innebærer at det blir synlige soldater på hele Helgeland så trafikkavviklingen kan bli påvirket noen steder. HV-14 vil trene på en slik måte at ulempen for sivilbefolkningen blir minst mulig.  Det vil å være markører som vil være ikledd sivile klær med våpen.

Befolkningen kan møte på patruljer til fots og oppleve mobile veikontrollposter, hvor  hensikten er å stoppe og kontrollere biler som er med i øvelsen. Aktiviteten vil i hovedsak  skje på dag- og kveldstid, men kan også forekomme på natten. 

– Heimevernet i Nordland må trene for å styrke vår evne til å kunne håndtere trusler og  hendelser i områdene vi har ansvar for, sier oberstløytnant Finn Ola Helleberg, sjef for Sør-Hålogaland Heimevernsdistrikt 14. 

– HV-14 har et meget godt samarbeid med kommuneledelse og politi i gjennomføringen av  treningen. 

––––––––––

 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.