Øystein Bruvold kan igjen bevege seg utenfor døra hjemme. Foto: Ann Kristin Kjærnli

– I mine øyne er jeg så god som ny

Skrevet av Ann Kristin Kjærnli
30.03.2020 19:37

Øystein Bruvold (41) var den første på Helgeland som ble smittet av korona. Nå er han helt frisk og ute av isolasjon.

Øystein Bruvold ble smittet av koronaviruset etter en skiferie til Ischgl i Østerrike i begynnelsen av mars. For å unngå smittefare hadde han og kompisen til og med booket om turen, som egentlig skulle gå til Nord-Italia. Det de ikke visste var at smitten var i ferd med å eksplodere i byen, ikke minst på afterskistedet Kitzloch, som i ettertid har fått kallenavnet "koronabaren".

Da mediene rapporterte om utbruddet i Østerrike dro kompisene hjem og rett i selvpålagt karantene. Så ble Øystein syk og isolert.

IKKE BEKYMRET FOR SEG SELV

– Jeg fikk de første symptomene dagen etter at jeg kom hjem. Det var som en vanlig influensa, jeg fikk feber og smerter i bein, ledd og muskler - spesielt i korsrygg og bekken, det er typiske influensategn hos meg. Men jeg har ikke hatt noen andre symptomer, som for eksempel tung pust som man leser om. Sånn sett har jeg ikke vært bekymret, forteller han.

Men i likhet med mange andre som har vært smittet, opplevde Øystein en bedring et par dager etter at han ble syk, før han ble verre igjen.

– Jeg ble syk natt til fredag. Så var jeg mye bedre lørdag, uten at jeg var helt frisk. Søndag merket jeg ingenting, da tenkte jeg dette var kjempegreier. Men på mandag ettermiddag fikk jeg et tilbakeslag. Først søndag i forrige uke var jeg helt frisk, forteller han.

 

I tråd med anbefalingene fra helsemyndighetene har Øystein holdt seg isolert i sju dager etter at han ble symptomfri. På dagtid har han hatt hjemmekontor for jobben på Statkraft. På kveldstid har han slått ihjel tida med serier og filmer.

– Jeg er nå på sjette sesong av "Homeland", forteller han muntert.

[annonse]
– Jeg har satt veldig stor pris på den daglig kontakten jeg har hatt med familie og venner på telefon og chat. Mange har kontaktet meg for å høre hvordan det går, forteller han.

Søndag hadde han sin første tur ut av døra, syv dager etter at han var symptomfri.

– Da måket jeg altanen og trappene fra inngangsdøren og ned til garasjen. Da traff jeg på noen naboer, det var første menneskelige kontakt på to og ei halv uke, forteller Bruvold.

PÅ TOPPTUR

Han vil fortsette å forholde seg til retningslinjene fra Folkehelseinsitutttet og kommunen, og vil ikke ha unødig kontakt med folk.

– Jeg regner med at folk kommer til ha en sunn skepsis, og jeg kommer ikke til å dukke opp uanmeldt hos venner og bekjente. Jeg ønsker ikke å skape unødig bekymring. Jeg prøver å holde en lav profil. Den eneste plassen jeg sannsynligvis kommer uanmeldt på er på butikken, men da vil jeg jo også vurdere tidspunktet, slik at jeg ikke drar når det er mest folk, påpeker han.

Bortsett fra å være litt rusten etter et par uker i ro, har Øystein følt seg helt frisk i ei uke.

 – I mine øyne er jeg så god som ny, he he.

For å teste formen dro han søndag på Snøfjellet på en etterlengtet topptur.

– Selv om jeg ikke hadde hatt andre symptomer enn litt feber og verk i kroppen, var jeg spent på om hvis jeg ville få problemer med pusten hvis jeg begynte å presse meg. Jeg tenkte at Snyfjellet var en grei test.

Han gikk jevnt og trutt opp uten å merke noe som helst til at han hadde vært syk.

– Det var jeg veldig fornøyd med. Den følelsen av å bare kunne gjøre helt normale ting igjen er veldig god. Selv om det var litt surt og kaldt på toppen kom gliset fort på plass, forteller han.

Da han kom tilbake fikk han melding fra en kompis som syntes synd i ham og hadde vært med en sjokolade i postkassa hans.

"Vi snakkes nærmere jul" , skrev kompisen ertende.

"Det var synd du ikke kom før, for da hadde jeg hatt sjokolade på turen", svarte Øystein og la til:

"By the way: Frihet er ikke oppskrytt."

 

 

 

 

[annonse]

Les mer om:

Korona