Illustrasjonsfoto: Eivind Bye

I år blir det fysisk Rosa sløyfe-løp i Mosjøen!

Bli med, oppfordrer Brystkreftforeningen.

Hver oktober inviteres nordmenn til å vise solidaritet med brystkreftrammede og støtte viktig forskning ved å delta i Rosa sløyfe-løpet. På grunn av koronapandemien ble fjorårets løp virtuelt. Det vil si at du får startnummer og medalje i posten, løper der du bor og registrerer resultatet ditt selv på internett. 

– Tidligere har Rosa sløyfe-løpet bare vært arrangert i byer, men når det er virtuelt, kan folk løpe der de vil. Det gjør at menn og kvinner på mindre steder i landet også kan være med i fellesskapet og vise sin støtte. Nesten 11 000 nordmenn fra hele landet gikk eller løp det som ble Norges største virtuelle løp i 2020, skriver Brystkreftforeningen i en pressemelding.

Pengene går til forskning

Dette er sjette året Kreftforeningen og Brystkreftforeningen arrangerer løpet som en del av den internasjonale folkebevegelsen Rosa sløyfe. I løpet av disse årene har løpet samlet inn over 8 millioner kroner til aksjonen.

– Brystkreft er den vanligste kreftformen blant kvinner, og selv om 9 av 10 overlever, trengs det mer forskning. I år setter vi søkelys på tidlig oppdagelse av brystkreft fordi det redder liv. Jo tidligere brystkreft oppdages, jo bedre blir prognosen og behandlingen blir mer skånsom.  

Virtuelt, men også fysisk

I tillegg til å videreføre fjorårets virtuelle løp, planlegger aksjonen å gjennomføre fysisk løp i flere av de store byene. 

– Vi gleder oss til å kunne gå eller løpe sammen som en stor rosa bølge igjen. Det siste halvannet året har vært ekstra tøft for kreftpasienter og pårørende. Derfor håper vi så mange som mulig vil være med og vise sin medfølelse gjennom Rosa sløyfe-løpet. Vi lover gode og smittevernvennlige arrangement med samhold, løpeglede og engasjement i fokus.

I Mosjøen skal den lokale foreningen arrangere fysisk løp tirsdag 12. oktober klokka 17.

[annonse]
– Det blir et løp, eller en gåtur om du vil, rundt elvepromenaden, forteller Brystkreftforeningen for Mosjøen og omegn.

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.