Hyundai Motor Norways Petter Andersen og Bilalliansens Roger Krutå har inngått en allianse som gjør Bilalliansen til Hyundai-forhandler for hele Helgeland.

Hyundai ruller inn hos Bilalliansen

Skrevet av Roger Marthinsen
06.09.2019 16:08

Blir forhandler for Hyundai på hele Helgeland.

Bilalliansen i Mo i Rana har i dag signert forhandlerkontrakt med Hyundai Motor Norway. Avtalen gjør Bilalliansen til Hyundais forhandler for hele Helgeland.

– Dette er en svært viktig signering for Bilalliansen, som i fremtiden vil representere tre bilmerker; Hyundai, Mitsubishi og Subaru, sier daglig leder Roger Krutå i en pressemelding. 

SIKRER INVESTERING OG SYSSELSETTING

At Hyundai nå er på plass i stallen hos Bilalliansen er også kjærkomment, etter at det tidligere i år ble kjent at Opel ikke vil være en del av Bilalliansens utvalg mer. Opel forsvinner ut som en del av ringvirkningene etter at Bertel O. Steen – som reprensenterer Opel – inngikk en strategisk samarbeidsavtale med Nordvik Gruppen, Teknisk Bureau og Alta Motorsenter. 

– Signeringen av forhandleravtalen med Hyundai blir et veldig viktig bidrag for å holde et høyt aktivitetsnivå i anlegget, og vi er meget begeistret for at denne muligheten bød seg. Det er helt klart at dette bidrar til å sikre den investeringen vi har gjort, og ikke minst trygge sysselsettingen vi har i selskapet, sier Krutå.

– Vi får en myk start som Hyundai-forhandler gjennom at vi mottar biler til demo og utstilling fortløpende i nærmeste fremtid. Når alt av utstyr og profilelementer er på plass blir det offisiell åpning av Hyundai-butikken. Måket er at dette skal skje i løpet av november, sier Roger Krutå.

MANGLET HELGELAND 

Hyundai er i dag verdens femte største bilprodusent, med en total bilproduksjon i 2018 på 7,4 millioner biler. Merket er nest størst av de asiatiske bilprodusentene, bak Toyota, når det gjelder eksport til Europa.

Petter Andersen, forhandlerutvikler hos Hyundai Motor Norway, var den som var på plass hos Bilalliansen og signerte avtalen i dag.

– Vi er svært fornøyd med å få en forhandleravtale med Bilalliansen. Etter flere år uten salgsrepresentasjon på Helgeland, var det viktig for oss å få på plass en forhandler i distriktet. Vi er sikre på at Bilalliansen er det rette valget, og gleder oss til at vi sammen skal løfte Hyundai på Helgeland, sier Andersen.

OPEL UT APRIL

Når det gjelder salg av Opel, så fases dette nå gradvis ut. Salgskontrakten med Opel avsluttes formelt den 30. april 2020.

– Bilalliansen sin intensjon er imidlertid å fortsette som merkeverksted for Opel. Vi ønsker å ta godt vare på de kundene som lojalt har kjøpt Opel fra Bilalliansen i en årrekke, og tilby service, reparasjoner og garantitjenester på Opel også i tiden fremover, sier Roger Krutå.

 

 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.