Foto: Fredrik Hagen / NTB

Varsel fra Fagforbundet om streiken

Har varslet om plassfratredelse for ytterligere 1.159 medlemmer, i de samme kommunene som blir berørt av fase 1 i en eventuell streik.


Fagforbundet leverte klokken 14.00 i dag, 23. mai, varsel om plassfratredelse på en opptrapping av en eventuell streik. Opptrappingen skjer i de samme ti kommunene som ble tatt ut i forrige uke, med ytterligere 1159 medlemmer av Fagforbundet.

De som er tatt ut til fase 1 i en eventuell streik vil legge ned sitt arbeid fra arbeidsdagens start i morgen, tirsdag 24. mai. De som i dag har fått varsel om plassfratredelse vil legge ned arbeidet fra mandag 30. mai.

I Nordland er det tatt 400 medlemmer, til en eventuell streik fra i morgen. Disse er fordelt på kommunene Bodø (81), Brønnøy (26), Fauske (50), Meløy (27), Narvik (24), Rana (74), Sortland (32), Vefsn (32), Vågan (43) og Øksnes (11). 

Dersom det blir en fase 2 i streiken, er det medlemmer i de samme ti kommunene som  skal legge ned sitt arbeid og gå ut i streik fra mandag 30. mai: Bodø (282), Brønnøy (110), Fauske (58), Meløy (98), Narvik (165), Rana (142), Sortland (112), Vefsn (110), Vågan (48) og Øksnes (43). 

– Dersom meklinga mellom KS og LO kommune ikke fører frem 23. mai, vil til sammen 1.559 medlemmer av Fagforbundet Nordland gå ut i streik. 400 medlemmer legger ned sitt arbeid fra arbeidsdagens start 24.mai og ytterligere 1.159 nye medlemmer legge ned sitt arbeid fra arbeidsdagens start 30. mai, skriver nestleder i Fagforbundet Nordland, Line Tollefsen, i en pressemelding.

Opptrappingen vil skje innenfor områdene barnehager, skoler, SFO, kultur og fritidsklubber.

– For oss i Fagforbundet er det helt avgjørende at hele laget skal komme godt ut av årets lønnsoppgjør. Det er i særdeleshet de med lavere lønninger som merker at dagligvarer, strøm, boliglån og drivstoff har blitt dyrere i det siste. Vi krever reallønnsøkning, og det betyr at vi må ha en fordeling av lønnspotten som ikke bidrar til større forskjeller mellom kommuneansatte, sier Tollefsen.

– Vi legger til grunn for vårt krav at man følger den økonomiske rammen fra frontfaget og også retter opp noe av etterslepet som offentlig sektor fikk i forrige oppgjør, sammenliknet med privat sektor, sier Fagforbundet Nordlands Line Tollefsen. 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.