Foto: Nord universitet

"Her ligger det en tydelig forventning om at Rana er like lettlurte som HiNe var da de skrev under fusjonsavtalen"

Skrevet av kurt-are einmo varardfører (Sp) i Nesna
05.11.2019 11:19 - OPPDATERT 05.11.2019 12:21

I et leserinnlegg i Vefsn No og Rana No 01.11.19 skriver rektor Hanne Solheim Hansen ved Nord universitet implisitt at en nedlegging av Sandnessjøen og Nesna som studiesteder er en styrking av Helgeland som region, fordi Rana får overta disse studiene. Den såkalte styrkingen av høyere utdanning på Helgeland dreier seg altså om å flytte studietilbud til Rana fra andre steder på Helgeland. Dette håper selvsagt styret i Nord at Ranamiljøet skal juble for, for her ligger det en tydelig forventning om at Rana er like lettlurte som HiNe var da de skrev under fusjonsavtalen.

Det første som skjedde etter fusjonen var at IT-studiene ved Campus Helgeland ble nedlagte, nullopptak ved sykepleierutdanningen i Sandnessjøen, og solide kutt i studieporteføljen for Nesna. Dette kan neppe kalles en styrking verken for Rana eller Helgeland? Nå i 2019 setter Nord universitet inn nådestøtet for Sandnessjøen, Nesna og hele Helgeland. At Nesna og Sandnessjøen måtte nedlegges hevder hun var nødvendige grep for videreutviklingen av universitetet. Hvorfor er dette nødvendige grep i den tid det viser seg at alle argumenter for nedleggingen på Nesna og i Sandnessjøen viser seg å være gale? Nord universitet har faret med ren løgn og usannheter i sin iver etter å sentralisere universitetstilbudet i Nordland. Gang på gang har de blitt avslørte, men dette synes ikke å plage verken dem selv eller myndighetene nevneverdig. Nå må ikke Rana gå i samme fella.

Hanne Solheim Hansen ønsker åpenbart at ranværingene skal bite på disse løgnene ved å gi dem smuler av lærerutdanningen – ikke noe fagmiljø, ingen nybygg, bare en sur smak i munnen av at de har sviktet sine naboer i vest.

Kurt-Are Einmo,
utflyttet ranværing
Varaordfører (Sp), Nesna

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.