Her er Nordlands nye politi-sjef

Skrevet av Roger Marthinsen
05.05.2021 19:30 - OPPDATERT 06.05.2021 07:01

Heidi Kløkstad ble i dag utnevnt til stillingen som politimester i Nordland politidistrikt.

Heidi Kløkstad ble i dag utnevnt til politimester, etter at hun har fungert i stillingen siden januar 2020.

Kløkstad, som var visepolitimester før hun ble konstituert politimester, erstatter Tone Vangen som har gått videre til stillingen som beredskapsdirektør i Politidirektoratet.

Kløkstad har jobbet i politiet siden 1995, og har blant annet jobbet som politiadvokat og påtaleleder i tidligere Salten politidistrikt, og som høgskolelektor ved Politihøgskolens avdeling Bodø. I tillegg har hun vært visepolitimester i Nordland politidistrikt i perioden 2016-2020, og styreleder ved Politihøgskolen fra 2011-2018. Kløkstad er utdannet Cand.jur fra Universitetet i Tromsø og har i tillegg deltatt på flere lederutviklingskurs de siste årene i regi av PHS, POD og College of policing i England. 

– Jeg er svært glad for at Heidi Kløkstad er utnevnt til stillingen som politimester i Nordland. Hun kjenner politiets rolle, oppgaver og organisering godt gjennom sin tid i politiet. Hun har lang og relevant erfaring, ikke minst fra perioden som visepolitimester og som fungerende politimester det siste året. Jeg ser fram mot et fortsatt tett og godt samarbeid med Kløkstad videre, kommenterer politidirektør Benedicte Bjørnland til politiet.no.  

– Jeg ser fram til å fortsette arbeidet med å lede og utvikle Nordland politidistrikt, og jeg er så heldig å ha med meg svært dyktige medarbeidere på laget. Sammen skal vi jobbe for at Nordland også i framtiden skal være et trygt og godt sted å bo og ferdes i, sier påtroppende politimester Heidi Kløkstad til det samme nettstedet. 

Rekrutteringen av ny visepolitimester til Nordland politidistrikt vil starte om kort tid. 

Det var tre søkere til stillingen som politimester i Nordland. I tillegg til Kløkstad var politistasjonssjef i Svolvær, Ketil Steira, og Christer Os fra Rognan, som i dag jobber som dumpersjåfør, søkere til jobben.

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.