Foto: Markus André Jensen

Helsemyndighetene: - Smittetallene er stabile

Skrevet av Kristian Rødvand
23.03.2020 10:12

– Dette er en utrolig motivasjon for at vi nå må holde fast, sier Bent Høie. Tirsdag tas ny vurdering om tiltakene skal fortsette.

Rundt 2000 personer er bekreftet smittet, 174 personer er innlagt på sykehus og sju personer er døde i Norge per i dag. Likevel frykter ikke Helsedirektoratet at Norge kan få en situasjon som i Italia. Dette melder NRK i dag.

– Nei, det frykter jeg ikke akkurat nå. Vi har vært vesentlig tidligere ute enn Italia. Italia hadde stor grad av smittespredning før de ble klar over at de hadde koronavirus. Det ble tilfeldig oppdaget på sykehus hos veldig dårlige pasienter, sier fungerende assisterende Helsedirektør Espen Rostrup Nakstad.

Nakstad melder at smittetallene nå er relativt stabile.

– Det reflekteres også godt i innleggelsestallene. Vi ser også at bare 4 prosent av dem som er testet, har fått påvist koronasmitte, sier Nakstad.

– Dette er en utrolig motivasjon for at vi nå må holde fast, sier helseminister Bent Høie.

Han påpeker at de viktigste tiltakene er de enkle rådene om god håndhygiene, som å hoste i albuen og begrensning av sosial aktivitet. Høie sier de vil vite mer om effekten av tiltakene når denne uken er over.

Tirsdag morgen blir det trolig tatt en ny vurdering på om de strenge korona-tiltakene, blant annet skolestengningen, fortsetter i Norge.

– En konklusjon på de kraftigste tiltakene kommer ikke i dag, så sannsynligvis i morgen, sier Bent Høie til NRK.

Han avslutter med å advare folk mot å senke skuldrene, den positive utviklingen til tross.

 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.