DYRT: Det kan være lurt å vite hva du kommer til å trenge av penger i månedene som kommer, før du svir av stipendet på byturer. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Helseministeren har satt på bremsen

Skrevet av Ann Kristin Kjærnli
07.08.2020 16:09 - OPPDATERT 07.08.2020 17:01

Innfører skjenkestopp etter 24 - åpner ikke for kamper og større arrangement.

Fra i morgen blir det forbudt å servere alkohol etter midnatt i hele landet.

Det sa helse- og omsorgsminister Bent Høie under fredagens pressekonferanse. Nå strammes det inn flere steder i samfunnet etter økt smitte.

– Jeg tror de fleste har forstått det nå. Ferien er over. Vi må brette opp ermene fordi vi har en jobb å gjøre, innledet Bent Høie under pressekonferansen fredag.

– Gjenåpningen av samfunnet skulle fortsette på sensommeren og høsten, dersom smittesituasjonen gjorde det mulig. Nå gjør smittesituasjonen det ikke mulig. Vi er nødt til å bremse for å beholde kontrollen, sier Høie.

Han opplyser dermed om at det ikke vil åpnes for arrangementer med opp til 500 personer fra 1. september. Det samme gjelder for kamper og konkurranser i breddeidretten for voksne.

– Vi lemper ikke på kravene om minst en meter avstand i kinosaler eller konferansesaler.

Ifølge Høie vil det bli gjort en ny vurdering første uken i september.

I dag ble det blant annet klart at personer som ankommer Norge fra røde land bør beholde munnbindet på til de er trygt hjemme der de skal oppholde seg i karantenetiden.


   

 
 
 
 
 

[annonse]

Les mer om:

Korona covid-19
Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.