Foto: Helgelandssykehuset

Helse Nord har bedt om ekstraordinært styremøte

Skrevet av Roger Marthinsen
14.01.2020 15:07 - OPPDATERT 14.01.2020 19:31

– Prosessen rundt operasjonene av tarmkreft ved Helgelandssykehuset framstår uheldig, sier Helse Nords nye direktør.

Styret i Helse Nord RHF har bedt om et snarlig ekstraordinært styremøte, for å få informasjon om kreftoperasjoner-saken ved Helgelandssykehuset Sandnessjøen. Dette melder Helse Nord i en pressemelding.

Administrerende direktør i Helse Nord RHF, Cecilie Daae, mener usikkerheten som er skapt rundt tarmkreftkirurgien i Helgelandssykehuset er uheldig. 

– Prosessen rundt operasjonene av tarmkreft ved Helgelandssykehuset Sandnessjøen framstår uheldig. Det er skapt usikkerhet blant pasienter og medarbeidere, og mange motiver trekkes inn. Det er viktig å få sagt at det er trygt å være pasient ved våre sykehus, sier adm. direktør, Cecilie Daae.

Daae har fått informasjon fra Helgelandssykehuset om planene framover for å komme til bunns i kvalitetsdataene som ligger til grunn for at Helgelandssykehuset har stanset alle kreftoperasjonene ved Helgelandssykehuset i Sandnessjøen, midlertidig.

– Jeg mener det er viktig å raskt få fakta på bordet for å avklare saken, og denne saken viser også at informasjonsflyten må bedres. God og åpen dialog med våre fagmiljø er viktig og verdifullt. Jeg vil prioritere denne saken framover fordi det er viktig å sikre tryggheten til prosessen videre, sier Daae. 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.