Foto: Helse Nord

Helse Nord-direktøren har gått av: –⁠  Har kommet til at jeg bør fratre

Administrerende direktør Cecilie Daae går av som øverste leder i Helse Nord (HN) RHF, skriver HN i en pressemelding i dag.


​– Jeg har hatt nær tre svært spennende, men også krevende år i Helse Nord RHF. Når jeg i samråd med styret har kommet til at jeg bør fratre som administrerende direktør, er det fordi jeg vet at det å lede Helse Nord RHF vil kreve en enorm arbeidsinnsats fremover. Det er ikke forenlig med de helseutfordringene jeg nå har. Jeg vil takke alle gode medarbeidere i hele regionen for deres innsats og for godt samarbeid, sier Cecilie Daae. 

– Beklagelig

– Det er beklagelig for Helse Nord RHF at Cecilie Daae slutter. Cecilie har nedlagt en stor innsats og gjort en god jobb for Helse Nord i en svært krevende tid, sier Renate Larsen, styreleder i Helse Nord RHF.   

Styret ønsker å takke Cecilie for den viktige jobben hun har gjort i en krevende periode. 

– Cecilie kom inn i rollen rett før Norge ble rammet av koronapandemien som ga store utfordringer og en krevende beredskapssituasjon for helsevesenet. Erfaringen som Cecilie hadde med seg både fra ledelse og håndtering av beredskapssituasjoner fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) og Helsedirektoratet har vi nytt godt av i denne tiden. Hun har gjort en formidabel jobb gjennom pandemien, sier Larsen. 

Cecilie Daae overtok som øverste leder i Helse Nord 13. januar 2020. Hun kom da fra stillingen som administrerende direktør i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB). Daae er utdannet lege og har gått sjefskurset ved Forsvarets høgskole. Hun har også vært ass. direktør i Helsedirektoratet.

Veien videre

Styret i Helse Nord RHF har i et ekstraordinært styremøte nedsatt et ansettelsesutvalg som umiddelbart vil starte arbeidet med å finne Daaes etterfølger. Utvalget ledes av styreleder Renate Larsen.

Eierdirektør Hilde Rolandsen trer inn som fungerende administrerende direktør i Helse Nord RHF.

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.