FORSKJELLIGE SIGNALER: – Hva hvis det blir ett sykehus, men at lokalisering blir nord for Korgfjellet?  Og vil det beste for innbyggerne i Rana- området være ett sykehus plassert lenger sør?, sier Jan Steinar Engeli Johansen (FrP). Foto: Fremskrittspartiets stortingsgruppe

Helgelandssykehuset: – Fakta fremfor spill

Skrevet av Silje-Tamara Rojas
12.11.2019 18:13 - OPPDATERT 13.11.2019 05:57

FrPs sykehuspolitiske talsmann, Jan Steinar Engeli Johansen, mener Senterpartiet driver med politisk spill, ikke politikk som vil bedre folks trygghet og helsetilbud.

Den fremtidige strukturen for Helgelandssykehuset skal baseres på fakta, og munne ut i hva som er innbyggernes beste, mener FrPs sykehuspolitiske talsmann, Jan Steinar Engeli Johansen, om å utrede to «fullverdige» sykehus på Helgeland.

Det skriver Fremskrittspartiets Stortingsgruppe i en pressemelding. 

– Senterpartiet må gjerne komme med forslag om utredninger, men hadde de seriøst ment at det var rom for to store sykehus i dette området så var det dét de ville foreslå, ikke en utredning.  De driver med politisk spill, ikke politikk som vil bedre folks trygghet og helsetilbud. Jeg registrerer også at Ap lokalt og Ap på Stortinget ikke er enige her, sier Johansen og fortsetter.

– Vi får mange forskjellige signaler fra ulike folk, og målet må være å finne en struktur som er til innbyggernes beste i lang tid fremover. Eksempelvis sier flesteparten av ordførerne i Helgeland at de vil ha ett sykehus, men dette forutsetter en bestemt lokalisering. Hva hvis det blir ett sykehus, men at lokalisering blir nord for Korgfjellet?  Og vil det beste for innbyggerne i Rana- området være ett sykehus plassert lenger sør?, sier han. 

28. november kommer Helgelandssykehuset med sin innstilling til ny sykehusstruktur. FrP vil gjerne også se hvilke vurderinger foretaket selv gjør seg, forklarer Johansen som påpeker at partiet skal basere sin konklusjon på signaler de får fra både Helgelendingene, våre lokalpolitikere og helseforetaket selv.

– Helt uavhengig av hva andre partier mener, skal vi gjøre vårt ytterste for at alle innbyggere i Helgeland skal ha reell trygghet med den fremtidige sykehusstrukturen i området, avslutter Johansen. 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.