Oppdatert: E6 Saltfjellet og Helgelandsbrua er åpen for trafikk igjen

Statens Vegvesen advarer mot stengte veier og vanskelige kjøreforhold flere steder. Sjekk trafikkmelding på 175 om du skal ut og kjøre.

Vegtrafikksentralen nord, meldte søndag morgen at Helgelandsbrua var stengt på grunn av sterk vind. Senere på dagen ble også E6 over Saltfjellet stengt. Begge er nå åpen for trafikk.

– Brua styrer seg selv og vil åpne igjen så fort været tillater det, melder vegtrafikksentralen.

Statens vegvesen har også et webkamera som viser Helgelandsbrua og skiltet som viser om den er stengt eller ikke. Live-bildet finner du her: Helgelandsbrua.

Også fergesambandet Horn-Vennesund var innstilt i formiddag.

Det er meldt om økende vind utover søndagen, noe som vil kunne føre til kansellering av fergesamband og stengte eller kolonnekjørte veier som E6 Saltfjellet.

Det er også sendt ut farevarsel om at det kan komme underkjølt regn i dag på Helgeland og i Salten, noe som vil kunne skape svært vanskelige kjøreforhold.   

Statens vegvesen oppfordrer alle som skal ut på vegene om å skaffe seg oversikt over kjøreforhold og eventuelle stengte veger før de legger i veg.

- Sjekk trafikkmeldingene på 175.no, lytt på radio og følg med på lokale nyheter før du skal kjøre.

Lenger nord fører vind og snøskredfare til at flere veger er stengt, kolonnekjørt eller i fare for å bli stengt på kort varsel. E6 er kolonnekjørt over Kvænangsfjellet og stengt ved Langfjorden på grunn av skredfare.

[annonse]

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.