MajorMariusKvan. Foto: Per-Inge Johnsen
SE BILDENE:

Heimevernets øvelse på Helgeland

HV14 innsatsstyrke Heron har denne uken gjennomført systemøvelsen «Heron 3» på Helgeland.


Sjef Heron er svært godt fornøyd.

– Først vil jeg takke alle soldater i Heron for en fantastisk godt gjennomført øvelse, sier major Marius Kvandal i pressemelding fra Heimevernet.  

Han vektlegger at det har vært kort og effektiv oppsetning, mye gode treningsmomenter, samt meget god samtrening med Politiet.

God trening

– Vi lyktes hundre prosent. Alle våre øvingsmål ble nådd og alle troppene har fått meget god trening, sier Kvandal og fortsetter: – Jeg er stolt over profesjonaliteten til soldatene. Når oppdraget har tillatt det så troppene tatt ansvar og brukt øvelsen på trening internt i lagene. Sjef Heron mener dette vitner om en profesjonskultur på høyde med de beste avdelingene i Forsvaret.

Godt samvirke

Han fremhever også det gode samvirket med Nordland politidistrikt.

– Måten samarbeidet med politiet har vært utrolig nyttig. Innsatsstyrkens allsidighet og kapasiteter har tydelig kommet til nytte i alle deler av operasjonene, sier Kvandal. Han mener dette beviser at Heimevernets innsatsstyrker har kapasiteter til å bistå politiet i deres operasjoner på en måte som naturlig hører sammen.

– Jeg ser fram til videre samarbeid og trener gjerne mer med politiet og andre beredskapsaktører, sier Marius Kvandal.

Lokalbefolkningen i Sandnessjøen har merket at innsatsstyrken har gjennomført øvelse. Det ble gjennomført flere sosialpatruljer i Sandnessjøen sentrum der flere kom bort for å slå av en prat og stille spørsmål.

Foto: Per-Inge Johnsen

– Når det kommer noen bort til soldatene og sier det er godt og trygt at vi er i byen når ting er som de er i Europa sier det meg at dette er noe vi må gjøre mer av, avslutter Sjef Heron, major Marius Kvandal

Bildeserie
Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.