Styreleder Renate Larsen og adm.dir Cecilie Daae i Helse Nord har innkalt til ledelsen ved Helgelandssykehuset til foretaksmøte.

Har innkalt sykehus-ledelsen

Skrevet av Roger Marthinsen
13.10.2020 19:30 - OPPDATERT 14.10.2020 06:01

Helse Nord skal gjennomføre både foretaksmøte og ekstraordinært styremøte samme dag, med Helgelandssykehuset og tarmkreftkirurgisaken som tema.

Helse Nord har innkalt til både ekstraordinært styremøte og foretaksmøte i Helgelandssykehuset HF, kommende torsdag. Foretaksmøtet skal starte rett etter styremøtet.

Tema for både styremøtet og foretaksmøtet er "Tarmkreftkirurgi – Helgelandssykehuset HF". Saken har igjen kommet på dagsorden, etter at administrerende direktør ved Helgelandssykehuset, Hulda Gunnlaugsdottir, i går besluttet at alle tarmkreftoperasjoner ved Helgelandssykehuset skal utføres i Mo i Rana.

I etterkant av denne beslutningen, ble det i går ettermiddag gjennomført et ekstraordinært styremøte i Helgelandssykehuset. I dette møtet ga flere styremedlemmer uttrykk for at de stiller seg bak sykehusdirektørens beslutning om at det ikke skal utføres tarmkreftoperasjoner i Sandnessjøen, inntil videre. Målet er å kunne gjenåpne for operasjoner der, i uke to til neste år. 

Av innkallingen til foretaksmøtet er det henvist til helseforetaksloven, og man gjør oppmerksom på at styreleder og daglig leder skal være til stede i foretaksmøtet.

Mens styremøtet vil være åpent, og vil bli streamet direkte her på Vefsn No, er ikke foretaksmøtet åpent. Det vil imidlertid bli offentliggjort protokoll etter møtet.

– Styrebehandlingen torsdag vil være grunnlaget for innholdet i foretaksmøtet, og vi avventer styrets møte, sier kommunikasjonsdirektør i Helse Nord, Anne May Knudsen. 

----------

LES OGSÅ:

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.