Unge som er ferske i arbeidslivet, bør gjøre seg kjente med hvilke rettigheter de har som arbeidstakere. Foto: Arbeidstilsynet

Har du fått deg sommerjobb? Her er fem råd til deg

Skrevet av Kjærstin Berntzen
10.06.2021 12:36 - OPPDATERT 10.06.2021 17:03

Med en forsiktig gjenåpning på gang etter et år hvor mange bransjer har vært svært preget av pandemien, ansettes nå unge sommervikarer i høyt tempo. Blant annet signaliserer serveringsbransjen at de venter en svært travel sesong.

– Selv om det nå ansettes mange på kort tid, kan det fort bli kamp om sommerjobbene etter et år hvor mange har vært permitterte. Det kan føre til at de som har fått en jobb godtar dårligere arbeidsforhold enn de har krav på, fordi de er redde for å miste jobben, sier direktør for Arbeidstilsynet, Trude Vollheim.  

Vollheim oppfordrer i en pressemelding de unge til å sette seg inn de grunnleggende rettighetene de har i arbeidslivet, og oppsummerer det viktigste i noen enkle tips fra Arbeidstilsynet. 

Her er fem ting som er viktige å huske på når du skal ut i sommerjobb:

  1. Du har krav på skriftlig arbeidskontrakt – uansett jobb. I arbeidskontrakten skal det blant annet stå noe om: Arbeidstid, lønn og oppsigelsestid
  2. Du har krav på å få vite når og hvor mye du skal jobbe.
  3. Du har krav på overtidsbetalt når du jobber overtid.
  4. Du har krav på skikkelig opplæring i arbeidet du skal utføre. Det handler om hvordan jobben skal gjøres, noe som kan være viktig for helsa og sikkerheten din.
  5. Du har krav på minst én pause dersom arbeidstiden overstiger fem og en halv time. Dersom du er under 18 år skal du ha pause i minst én halvtime, helst sammenhengende, om arbeidstiden er over fire og en halv time.

Kjenn dine rettigheter – og si fra om noe ikke er greit

 Mange skal ut i arbeidslivet for første gang, og i tillegg til å gjøre seg kjent med hvilke rettigheter de har som arbeidstakere, minner Vollheim om at de også må ta ansvar for sin egen arbeidssituasjon og si fra til sjefen dersom noe er galt. 

– Er du usikker på rettighetene dine, eller opplever noe som ikke er greit på arbeidsplassen, kan du også ta kontakt med tillitsvalgt eller verneombud, sier Vollheim.  

(Fortsetter under bildet)

SPØR OM RÅD: Direktør Trude Vollheim i Arbeidstilsynet oppfordrer unge arbeidstakere til å sette seg inn i rettighetene de har i arbeidslivet. – Er du likevel usikker på hva du har rett på, eller opplever noe som ikke er greit, kan du ta kontakt med lederen din, tillitsvalgt eller verneombud, sier Vollheim. Foto: Arbeidstilsynet

Noen bransjer har minstelønn 

Jobber du for eksempel med renhold, som servitør eller i landbruket, er det viktig å være oppmerksom på at du i disse bransjene har krav på en minstelønn. Hvilke bransjer som har minstelønn og hva minstelønnen er, finner du på arbeidstilsynet.no/minstelønn.

De under 18 skal ikke utsettes for høyere smitterisiko  

Biologiske faktorer er eksempelvis mikroorganismer som kan gi sykdom. Under koronasituasjonen innebærer dette at du som er under 18 år ikke skal gjennomføre arbeidsoppgaver hvor du er eksponert for høyere smitterisiko enn i samfunnet for øvrig. Eksempel på dette er arbeid innen helsesektoren med koronasmittede. 

Egne regler for ungdom under 18 på noen områder

[annonse]
Stort sett gjelder reglene i arbeidslivet for alle, uansett hvor gammel du er. Men på noen områder finnes det spesielle regler for barn og unge under 18 år. Disse reglene skal gi barn og unge en ekstra beskyttelse mot arbeid som kan være skadelig. Reglene varierer etter hvor gammel du er. 

Les mer om:

arbeidsliv Sommerjobb
Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.