Har du en gamer i deg? LAN-party er endelig tilbake i Mosjøhallen

En av de mest tradisjonsrike datatreffene i Norge er tilbake etter noen runder med covid restriksjoner, også her hjemme i Mosjøen!


Etter 2 år med kraftige begrensninger er det nå tilbake til hverdagen, og da er også HelgeLAN tilbake. Arrangementet som har vært arrangert under forskjellige navn helt siden 1998 gjør nå comeback i Mosjøhallen.

Høstferien 2022, nærmere bestemt 12 – 16. oktober, blir datoen hvor det tilrettelegges for gamere i alle sjangere. PC, konsoller, mobil og analoge spill står på planen med konkurranser mange forskjellige titler. 

Lokal støtte

Sparebank 1 Helgeland er med som hovedpartner i år og så akkurat det samme behovet som det dedikerte teamet bak HelgeLAN. Målgruppen som ofte deltar på slike arrangement som HelgeLAN har veldig begrenset med tilbud og aktiviteter i løpet av ett kalenderår. Med Covid restriksjonene så forsvant plutselig alle tilbud for denne målgruppen og der det ble gjort en enorm innsats for å få idrett og kultur på plass igjen, ble denne gruppen helt avglemt.

– Det er gledelig at vi nå med drahjelp fra mange aktører kan komme i gang igjen. Nå får endelig denne målgruppen tilbake et arrangement de virkelig kan kalle sitt eget, skriver arrangøren i sin pressemelding.

Gaming er for alle, både jenter, gutter, damer og menn. Foto: Pexels

– Det er med stor glede at vi endelig kan komme i gang igjen. De siste årene har uten tvil vært en stor utfordring for oss som har dette som lidenskap. Nå skal vi sørge for masse aktivitet med sosial mingling, turneringer, workshops og generell hygge i trygge omgivelser. Nå håper jeg bare at alle som tidligere var fast inventar hos oss kommer tilbake og tar med seg nye venner og bekjente, sier LAN-sjefen sjøl, Kim-Erik Aanes.

Kim-Erik Aanes, leder for HelgeLAN

Som tidligere år blir det også denne gang stort fokus på konkurranser. Vi kan skilte CSGO turnering med 20.000,- i premiepotten, Fortnite med 5000,- i premiepotten, 3500,- i premier for Minecraft byggekonkurranse. Samt flere turneringer som blir annonsert de kommende dagene. Det vil også bli workshops i for eksempel Gatekunst med Marius «Undergod» Alexander, e-sport informasjon og Q&A med LAN-sjefen Kim-Erik «Zarotan» Aanes, som har hatt suksess både nasjonalt og internasjonal i årevis.

Har du ikke opplevd LAN før?

Om du ikke har vært med på LAN-party før, er dette virkelig noe som må prøves, uansett nivå og plattform. Arrangøren informerer om trygge rammer det HMS, Vakthold er ivaretatt og rutinerte aktivitetsledere som har mer en 20 års erfaring gjør at dette er noe for absolutt alle.

– Velkommen til HelgeLAN 2022

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.