ØNSKER Å HJELPE: Statens vegvesen tilbyr gratis hjelp til russen som ønsker å bruke bil som rekvisitt i russetiden. Her er en variant fra russetiden i Mo i Rana på 90-tallet. Foto: Arkivfoto

Gratis kontroller av russebiler

Skrevet av Redaksjonen
10.04.2019 10:58

Statens vegvesen tilbyr gratis kontroll og veiledning til de som skal tilbringe russetida på hjul.

– Vi ønsker at russen skal ha en fin og trygg russetid, også i trafikken. Vi er derfor allerede i gang med gratis kontroller av russebiler på flere av våre trafikkstasjoner her i Nord-Norge, sier avdelingsdirektør Jørn Simonsen i Statens vegvesen i en pressemelding. 

Kompliserte regler

Krav og regler til kjøretøy kan være omfattende, særlig knyttet til ombygging, og regelverket er ikke tilpasset vår særegne russefeiring.

– Regelverket kan være vanskelig å sette seg inn i, og vi er her for å hjelpe. Vi oppmuntrer russ som planlegger større ombygginger om å ta kontakt med oss først. Kanskje blir ikke svarene det de håper på, men reglene er der for å sikre at kjøretøyet skal være tryggest mulig, både for russen selv og andre i trafikken, sier Simonsen.

Godkjente biler får oblat

Bilene som er innom trafikkstasjonene og har alt i orden, får en oblat i vinduet.

– Vi har stadig kontroller langs veien, også av russebiler. Kjøretøy som har oblat i vinduet slipper å bli utsatt for større tekniske kontroller langs veiene i mai, sier Simonsen.

TILBYR GRATIS KONTROLL AV RUSSEBIL: Russebil på kontroll på kontrollstasjonen i Alta i fjor. Foto: Statens vegvesen

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.