God uttelling for Rødt Nordland

Skrevet av Pressemelding
12.05.2019 20:10

Bjørbæk er varaordfører i Bodø og er ny i sentralstyret, mens Skotåm er gruppeleder på fylkestinget, kommunestyrerepresentant på Fauske og tok gjenvalg.

I tillegg ble Hanne Bjerkvik fra Narvik valgt inn i landsstyret.

Nordland hadde 22 delegater fra lokallag over hele fylket. Forslag til uttalelser fra flere av lokallagene ble vedtatt av landsmøtet. Det gjelder bl.a. fiskeripolitikk og stopp privatisering av persontogtrafikken på Nordlandsbanen. En uttalelse om Nord-Norgebanen ble oversendt landsstyret til sluttbehandling etter som det kommer en foreløpig rapport fra Jernbanedirektoratet om noen dager som skal ut på høring.

Delegasjonene fra Nordland og Trøndelag gikk sammen om formuleringer i en uttalelse om fornybar kraft der landsmøtet vedtok å si stopp i all videre utbygging av vindkraft på land. I stedet vil vi satse på å ruste opp gamle vannkraftverk, energieffektivisering og energisparing samt økt forskning og utvikling av havvind.

Nordlandsdelegasjonen er avbildet sammen med partileder Bjørnar Moxnes, partisekretær Benedikte Pryneid Hansen fra Alta og 1. nestleder Marie Sneve Martinussen fra Kirkenes.

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.